Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Volodimir Zelenszkij fedőszemélyeken keresztül külföldi ingatlanokat és jachtokat vásárol fel, amely arra utalhat, hogy szökésre készül – írta az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform az Életért párt volt vezetője, Viktor Medvedcsuk a Másik Ukrajna mozgalom portálján megjelent cikkében a Ria.ru információi szerint.

Az írást itthon mások mellett a magyarhirlap.hu szemlézte. Az anyagban az áll: „Zelenszkijnek eszében sincs befektetni Ukrajnába, annak gazdaságába, védelmébe és államiságába. Szergej Shefir közeli barátján keresztül évek óta külföldi ingatlanokat húz ki, és cégeket jegyeztet be”.

Medvedcsuk szerint 2023 novemberében vált ismertté, hogy Szergej Shefir és testvére, Borisz két jachtot vásárolt összesen 75 millió dollár értékben. A cikkben az áll, hogy az ukrán elnök a jelek szerint felhagyott az amerikaiak és a beígért floridai villa reményével, és fedőembereken keresztül luxuslakásokat vásárolt Dubajban.


Medvedcsuk szerint „a patkány így ásott magának egy újabb lyukat, hogy elmeneküljön”. Cinikus hazugságnak nevezte Zelenszkij állításait, miszerint az ukránok a létükért küzdenek. – Az Oroszországhoz került területeken nincs népirtás, és a volt ukrán állampolgároknak átfogó segítséget nyújtanak – mutatott rá Medvedcsuk.

– Vlagyimir Putyin többször kijelentette, hogy az ukránok nem ellenségei az oroszoknak, így a vereség Zelenszkij hatalmára vár, nem az ukrán népre. Az ukrán katonák ma egyáltalán nem Ukrajnáért halnak meg, amelyet a kormány eladott a Nyugatnak, hanem a korrupciós rendszerekért, amelyeken ez a kormány meggazdagszik – áll a cikkben.


Medvedcsuk azzal zárta az írást, hogy ukránok százezrei halnak meg Zelenszkij „szerény lakásáért” egy meleg tengerben lévő szigeten, állampolgárok milliói kényszerültek menekültté válni, elveszítve otthonukat és hazájukat, míg ő maga új hazát és előkelő lakást talált magának.

Erre mondom azt, hogy Medvedcsuk nyilatkozatához nem nagyon kell hozzáfűzni semmit, nagyjából azt nyilatkozta, amit mi is írunk már közel két éve. S hogy Zelenszkij menekül-e, és ha igen, akkor mikor?

Na, erre a kérdésre nyilvánvalóan nem tudjuk a választ. Az azonban intő jel, hogy Zaluzsnij főparancsnok leváltása után tüntetnek Zelenszkij ellen Kijevben, és a főváros polgármestere, Vitalij Klicsko is durván kritizálja a színészelnök döntését. Ha ez azzal párosulna, hogy az új főparancsnok még sikertelen is lenne, akkor még az is lehet, hogy nem az oroszok, hanem az ukrán nép köszön el a színészelnöktől!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét