Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Elon Musk átállhatott az oroszok oldalára? – ezzel a címmel írt cikket az Index.hu portál. Ezt arra alapozzák, hogy mint az Epravda az ukrán Militarny című katonai portál értesüléseire hivatkozva megírta: az oroszok elkezdték használni Elon Musk SpaceX vállalatának Starlink-termináljait a saját pozícióikban.

Megjegyezték, az oroszok „párhuzamos importon” vagy úgynevezett „önkéntes viszonteladókon” keresztül kapják meg azokat a Starlink-terminálokat, amelyeket az ukránok is használhattak jó ideig. A beszerzések harmadik országokon keresztül, fedőcégek által történnek.

A Starlink-terminálokat gyártó SpaceX leszögezte, hogy a vállalat nem üzletel az Orosz Föderációval vagy annak hadseregével, valamint az Egyesült Arab Emírségekkel sem. A vállalat ugyanakkor közölte, hogy deaktiválja a megfelelő engedély nélkül beszerzett terminálokat.


– Ha a SpaceX olyan információt kap, hogy egy Starlink-terminált egy szankcionált vagy jogosulatlan fél használ, kivizsgáljuk az állítást, és ha ez beigazolódik, akkor lépéseket teszünk a terminál deaktiválása érdekében – közölte a vállalat.

Ugyanakkor a Militarny forrása megjegyzi, hogy a Starlink csak Ukrajna megszállt területein és csak az orosz oldalon működik. Emellett Oleh Kutkov mérnökre hivatkozva – aki az ukrán hadsereg Starlink-termináljaiért felelős – megjegyzik, hogy a frontvonalon lévő 20 kilométeres zónában technológiailag lehetetlen megkülönböztetni, hogy melyik terminál működhet, és melyik nem.


Mi következik ebből? Három lehetőség van:

1, A hír nem igaz, de ezzel próbálják meg Muskot Ukrajna felé terelni. Mondván, ha nem akar elszigetelődni, akkor eszébe sem jut az oroszokkal boltolni.

2, A hír annyiban igaz, hogy vannak ilyen tervek, és ezzel az elé vágással próbálják megakadályozni az oroszok és Musk együttműködését.

3, A hír igaz, mert van az a pénz. Esetleg az oroszok jelezték Musknak, hogy ha sokat pattog, és teljesen kiszolgálja az ukránokat, akkor valamilyen baj történik az érdekeltségeivel. Moszkva nagyon meggyőző tud lenni, ha akar. Márpedig Ukrajna és Musk közé kifejezetten érdekében állhat(ott) éket verni!

Attól tartok, ebben az ügyben sohasem fogunk igazán tisztán látni, maximum majd egyszer, az orosz-ukrán háború befejezése után!


Előző cikkKína üzent: Európának végre a saját érdekeit kellene néznie
Következő cikkA globalisták évtizedes szembenállásra készülnek Moszkvával

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét