Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Előzetes letartóztatásba helyezték a Védelmi Minisztérium Katonai-műszaki Politikai, Fegyverzet- és Katonai Felszerelésfejlesztési Főosztályának volt vezetőjét, Olekszandr Lijevet Ukrajnában. Ezt az Ukrán Biztonsági Szolgálat is megerősítette az UNIAN-nak, a hírt itthon az Index.hu szemlézte. A portál szerint Lijevet azzal gyanúsítják, hogy másfél milliárd hrivnyát próbált ellopni az ukrán hadseregtől. A bíróság 50 millió hrivnya (473 millió forint) ellenében helyezné szabadlábra a volt főosztályvezetőt.

Rövid a hír, jöjjön a véleményünk:

1, A közösségünk tagjai némileg talán joggal mondhatnák: unják már, hogy újra és újra ukrán korrupciós ügyekről számolunk be. Nekik bevalljuk, mi is unjuk, mert a gazdasági bűncselekményeknek se szeri, se száma Ukrajnában.

Kénytelenek vagyunk azonban megírni az ilyen ügyeket két okból: egyrészt, mert amikor az Európai Unió négy évre 50 milliárd eurót szavaz meg Kijevnek, akkor jó tudni, hogy mi lesz a támogatás (egy részének) sorsa. Mint ebből az esetből is látszik, könnyen lehet, hogy az euró kötegek hrivnyává válva ukrán magánzsebekben végzik.

Másrészt mindig jusson eszünkbe amit Volodimir Zelenszkij 2022 novemberében mondott: „Ukrajnában nincs és nem is lesz korrupció”. Aztán mégiscsak van, újra, újra és újra! S ráadásul egyre nagyobb!


2, Hogy mennyire? Vegyük a hír érdemi részét: egy főosztályvezető megpróbált 1,5 milliárd hrivnyát ellopni az ukrán hadseregtől. Nem egy miniszter, és nem aprópénzt igyekezett megfújni. A helyzet ugyanis az – és most mindenki kapaszkodjon meg –, hogy 1,5 milliárd hrivnya az több mint 14 milliárd forint!!! Nem gyenge próbálkozás egy főosztályvezetőtől.

3, Azon kezdtem el gondolkodni, hogy összesen vajon mekkora összegben próbáltak meg különböző hivatalnokok pénzeket ellopni, elsikkasztani, amióta közel két éve megindultak a nyugati támogatások Ukrajnába?

Az az érzésem, hogy elképesztően tetemes összeg jönne ki, önmagában ez a több mint 14 milliárd forintot meghaladó tétel is hatalmas summa. Vajon az ilyen brutális sikkasztások, lopási kísérletek csak az én szememet szúrják, az uniós döntéshozóknak ez nem jelent gondot? Nem kellene esetleg alaposan megnézni, hogy mi lesz a nyugati támogatások, fegyverszállítmányok sorsa Ukrajnában?

A válasz nekünk igen, a globalisták pedig hallgatnak… Nyilván nem véletlenül!


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét