Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A Legfelsőbb Tanács és a Miniszteri Kabinet megvitatta azt a kérdést, ami a vállalkozások alkalmazottainak felmentését irányozza elő egy bizonyos havi összeg ellenében – közölte Dmitro Natahula parlementi képviselő a Jedini Novini televíziós műsorban, amit aztán a Kárpáti Igaz Szó, majd az Index is szemlézett.

A politikus szerint ez a megközelítés lehetővé teszi a hadsereg támogatásának megszervezését külső tényezőktől és a partnerek támogatásától függetlenül, és annak véleményének adott hangot, hogy évente 500 milliárd hrivnyát is össze tudnának gyűjteni. A képviselő hangsúlyozta, ez egy olyan erőforrás, amely lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy magabiztosabb legyen, és finanszírozni tudja a mozgósítási folyamatokat, kifizesse a katonákat.

Jaroszlav Zseleznyak, egy másik népi küldött ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy az az elképzelés, miszerint 500 milliárd hrivnyát tudnának így beszedni az emberektől, tízszeres túlzás.


– Nem hiszem, hogy ezt az ötletet a társadalom és a parlament is támogatná. […] Soha nem fogjuk tudni elmagyarázni és lenyomni a torkukon azoknak az embereknek, akiknek objektív okokból nincs lehetőségük ilyen összeget kifizetni – mondta Zseleznyak, hozzátéve, hogy ezt soha nem fogják tudni elfogadtatni egy olyan katona anyjával, akinek a fia már a fronton van, vagy most fogják mozgósítani, míg a másikat felmentik az összeg ellenében.

Az a nagy igazság, hogy ez a háború és annak minden áron való fenntartása önmagában is beteges. Nem azon kellene spekulálni, hogy miként lehet még több és több katonát a frontra küldeni, sokkal inkább békét kellene kötni, ráadásul minél hamarabb!

Másrészről, ha már az ukrán nép nyakán ülő, a globalista háttérhatalom érdekeit szolgáló Zelenszkij-kurzus nem engedi, hogy a háborút befejezzék, akkor a vezetésnek két dolog kell: katona a frontra és pénz a háborúhoz. Ha az újabb és újabb mozgósítások nem is vezetnek kellő eredményre, így mondjuk, legalább pénzhez jutnának. Persze, katonák nélkül az nem sokat ér.


Akárhogy is számolom, 500 milliárd hrivnya ugyanis több mint 12 milliárd euró lenne, ez az összeg csaknem annyi, amennyit az Európai Unió négy évig ad Ukrajnának. Ez a 12 milliárd euró azonban csak akkor érne valamit, ha nem lopnák el.

Ám mivel a korrupció leküzdhetetlen problémának tűnik Ukrajnában, sőt, folyamatosan növekszik, a lakosságból kipréselt euró milliárdok csak annak az összegnek a nagyságát növelik, amelyekre néhányan megpróbálhatják majd rátenni a kezüket!

Ez a megoldás így voltaképpen tovább gerjesztheti a korrupciót.


Előző cikkÍgy rágalmazta a tiltakozó gazdákat a lembergi polgármester
Következő cikkMeloni kirúgta a kínaiakat, de a pénzük most kéne neki

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét