Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrán konfliktusban érintettek közül egyedül Vlagyimir Putyin orosz elnök akar békét – ezt nem más mondta, mint Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök volt tanácsadója.

A politikus, aki korábban belengette, indulni kíván az ukrán elnökválasztáson, egészen pontosan úgy fogalmazott: „most egy teljesen hátborzongatóan cikázó gondolatot mondok. A történetben érintett három szereplő (Oroszország, Egyesült Államok, Ukrajna) közül csak Putyin akar békét.”

A kijelentésről szóló videót a Pul N3 nevű Telegram-csatorna tette közzé, de itthon az Index.hu szemlézte.

Úgy tűnik, hogy a szerda az ukrán meglepetések napja volt, mert az Index.hu hírportálon egy másik döbbenetes írás is megjelent. Vaszilj Vakarov kárpátaljai születésű, nyíltan oroszbarát politikai elemző ugyanis arról beszélt, hogy „ha az Egyesült Államok a közeljövőben nem juttat pénzt Ukrajnának, nem zárható ki egy katonai puccs”.


– Volodimir Zelenszkij hallgat az orosz csapatok által az ukrán fegyveres erők szelidovói kiképzőtáborára mért csapásról, miközben a nap fő eseményének az amerikai szenátusban tartott középszerű szavazást nyilvánította – mondta Vakarov az orosz Szputnyik rádióban.

– Tisztában vagyunk vele, ha nincs pénz, az Zelenszkij számára a politikai halál, ezért ez a legnagyobb hír számára. Ez valamiféle őrület… Ukrajnában senki sem érti: mi van, ha nincs támogatás, vagy minimálisra csökken – mi lesz ezután, mi a B lehetőség? Az én véleményem: Ukrajnában a B opció a hatalomváltás. Ez valószínűleg idén május 20–25. körül következik be – magyarázta meglátásait az ukrán elemző az eadaily.com szerint.

Mivel Vaszilj Vakarov vállaltan oroszbarát, az ő véleménye nem annyira meglepő, mint inkább érdekes. Bár az általa megfogalmazott állítások így is nagyon kemények. Zelenszkij megbuktatásról, katonai puccsról nyilatkozni mindenképpen bátor, hovatovább vakmerő dolog.


Amit ugyanakkor Aresztovics mondott, hogy „az ukrán konfliktusban érintettek közül egyedül Vlagyimir Putyin orosz elnök akar békét”, az megér egy pillanatnyi morfondírozást. Már csak azért is, mert Aresztovics, a színészelnök volt tanácsadóját nehéz lenne oroszbarátsággal vádolni.

A politikus most mégis úgy támadta Zelenszkij elnököt, hogy Putyint a védelmébe vette. Ez azért váratlan fordulat. Lehet, hogy nyugati parancsot teljesít, és a globalisták már elengedték a színészelnök kezét?

Vagy Aresztovics csak hosszú kampányba kezdett, és azért támadja Zelenszkijt, mert úgy érzi, a nép már az ukrán elnök ellen van? Esetleg megvették Aresztovicsot az oroszok? Szerintetek?


Előző cikkMeloni kirúgta a kínaiakat, de a pénzük most kéne neki
Következő cikkUkrajnáért feláldoznák Európát az unió globalista vezetői

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét