Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Kedves Barátaink! Közel két éve tart már az orosz-ukrán háború, de talán még soha nem tettünk közzé komplett hadijelentést, egyik oldalról sem. Most is csak azért tesszük, mert erős véleményünk van róla. Íme az Index.hu portál közlése a csütörtöki eseményekről, ukrán szemüvegen keresztül, idézzük:

„Az elmúlt 24 órában, február 15-én 95 katonai összecsapás történt a frontvonalon az Ukrán Fegyveres Erők (UFA) és az oroszok között – írja az Unian. A vezérkar reggeli jelentése szerint a védelmi erők három ellenséges támadást vertek vissza a Harkivi területen található Szinkivka és Ivanivka közelében. Ugyanakkor Limanszk irányában, a Donyecki területen Terny, Jampolovka és Veszeloja térségében folytak a harcok. Ott az orosz hadsereg 6 támadását sikerült visszatartani.

Bahmut irányában az orosz csapatok 10 támadást hajtottak végre a Donyecki területen lévő Bogdanivka, Ivanivske, Klescsijevka és Andrejevka közelében, de nem jártak sikerrel.


– Avdijivka térségében az ukrán védők továbbra is feltartóztatják az ellenséget, amely nem hagy fel az Avdijivka bekerítésére tett kísérleteivel. Az elmúlt 24 órában a védelmi erők 28 ellenséges támadást vertek vissza Avdejevka, Lastocskinoje térségében, valamint további öt támadást Pervomajszkoje és Nevelszkoje közelében a Donyecki területen. A döntés értelmében tervezik az egységek megerősítését és a csapatok manőverezését a fenyegető irányokba – közölte az ukrán vezérkar.

Az Orosz Föderáció emellett egyre nagyobb nyomást gyakorol a Herszon régió bal partján lévő ukrán hídfőállásra is.”


Hogy miért közöltük most ezt? Hát csak azért, mert az ukrán fél minden áldott nap leírja, hogy hány orosz támadást vertek vissza, hány akciót akasztottak meg, csak ház közben a helyzet az, hogy Moszkva csapatai folyamatosan mennek előre.

Amióta élesbe fordult a harc Avdejevkáért, ha összeszámolnám, az ukránok – a saját tálalásuk szerint – visszavertek már több ezer támadást, csakhogy az oroszok közben lassan bekerítik, majd elfoglalják a várost. Ha ebből indulnánk ki, akkor az ukránok úgy veszíthetik el a háborút és területeik jelentős részét, hogy egyébként minden orosz támadást visszavertek.

Hát nem érdekes?!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét