Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Moszkva már nem hajlandó engedményeket tenni a nyugati hatalmakkal fennálló szakadás orvoslása érdekében, és a labdát az ő térfelükön hagyja – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

A tárcavezető megismételte Vlagyimir Putyin elnök Tucker Carlsonnak adott interjújában elhangzott megállapítását, miszerint Moszkva több egyoldalú gesztusát nem viszonozta a Nyugat. Lavrov arra a kérdésre válaszolt, hogy Donald Trump esetleges jövő évi visszatérése a Fehér Házba eredményezhet-e javuló kapcsolatokat.

– Ez az ő problémájuk. Annyi engedményt tettünk, annyi jóakaratú gesztust tettünk…, hogy a tartalékaink kimerültek – mondta az “Euromajdan: Ukrajna elveszett évtizede” című konferencián. Hozzátette: „az egyetlen gesztust, amit a jótetteinkre válaszul láttunk tőlük, fél kézzel tették”.


A témában cikket író Oroszhírek.hu emlékeztetett arra, hogy a 2014-es események során az EU által támogatott hatalommegosztási megállapodás született az ukrán ellenzéki vezetők és Viktor Janukovics akkori elnök között, amelyet erőszakos utcai tüntetésekkel figyelmen kívül hagytak.

Mint írták, később aláírták a minszki megállapodásokat, amelyekkel megpróbálták lezárni a Kijev és a donbasszi szeparatisták közötti konfliktust, amely ezt követően alakult ki. A szerződéseket tárgyaló magas rangú ukrán és európai tisztviselők azóta úgy jellemezték azokat, mint egy csel, hogy időt adjanak Ukrajnának arra, hogy a Nyugat felfegyverezze.

– Az USA és szövetségesei most megtévesztéssel próbálják becsapni a semleges nemzeteket, hogy Ukrajna oldalára álljanak – állította Lavrov, utalva a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által javasolt „békeformulára”.


– Ennek lényege az orosz kapituláció, a háborús jóvátétel és az orosz vezetés nemzetközi bíróság elé állításának követelése, de néhány látszólag semleges pont is szerepel benne, például az élelmiszer- és energiabiztonság támogatása – magyarázta a miniszter. Lavrov a tervet „cuminak”, a terv mögött álló tisztviselőket „szélhámosoknak” és „csalóknak”, az egész helyzetet pedig a nyugati diplomácia „szégyenének” nevezte.

Megismételte Putyin felhívását: a Nyugat ismerje el, hogy „rossz, elhibázott irányt vett”, és találjon egy olyan fordulatot, amellyel megmentheti az arcát.

Sajnos, el kell keserítenünk Szergej Lavrovot, a Nyugat semmit nem lát be, és semmit nem fog másként csinálni. Ez a globalista háttérhatalom valódi énje, a Nyugat végletekig képmutató, álságos és megtévesztő. Rendre azzal vádolnak mindenkit, most éppen Oroszországot, amit amúgy maguk tesznek meg. Céljuk pedig éket verni Oroszország és az Európai Unió közé, hogy utóbbit lezüllesszék, és piaccá gyengítsék! S ezért a célért mindenre hajlandók!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét