Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Volodimir Zelenszkij elnök úgy véli, jelenleg egyetlen európai állam sem áll készen az Oroszországgal vívott háborúra. Az ukrán elnök a müncheni biztonsági konferencián beszélt a lehetséges háborúról – írja az Ukrajinszka Pravda, amiről itthon az Index számolt be.

A kongresszusban blokkolt amerikai segélyek fogadásának kilátásairól szólva az államfő az előző nap – amikor a biztonsági együttműködésről szóló kétoldalú megállapodásokat írták alá – Franciaország és Németország vezetőivel folytatott tárgyalásairól számolt be.

– Világosan és őszintén elmondtam nekik, hogy az ukránok nem voltak felkészülve arra, ami 2014-ben a Krímmel és a Donbásszal történt. Aztán csaknem nyolc éven keresztül az emberek elkezdtek felkészülni egy ilyen agresszióra – tette hozzá.


Az elnök kitért arra is, hogy az európai országok lakossága sem pszichológiailag, sem a tömegtájékoztatás miatt nincs felkészülve a lehetséges konfliktus lehetőségére. – Megértem, miért: ezt senki sem akarja – érvelt.

Mi tagadás, Herr Zelenszkij, mi tényleg nem a háborúra készülünk, és nem is akarunk harcolni sem Oroszországgal, sem más állammal! Mi békében akarunk élni, úgy a szomszédainkkal, mint Oroszországgal vagy bárki mással a világon. S mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a békében élő államunk fejlődjön, gyarapodjon.

Olyan országot szeretnénk, ahol a családok nyugalomban élhetnek, és gyermekeket tervezhetnek, és ahol nemcsak a jelen, hanem a jövő is biztosított. A háború viszont szenvedést és végeláthatatlan pusztítást hoz. S igen, jelentsük ki új, sem Európa, sem Magyarország nem áll készen egy Oroszországgal vívott háborúra.


Van azonban egy jó hírem, Herr Zelenszkij! Egy olyan jó hírem, amellyel te is teljesen tisztában vagy, csak neked az az érdeked, hogy ennek az ellenkezőjét próbáld meg elhitetni Európa lakosságával és a világgal. A jó hírem az, hogy Oroszország nem akar Európára támadni, Putyinnak csak veletek, az általad fémjelzett vezetéssel van baja, Herr Zelenszkij!

S ha tőletek megszabadítja Ukrajnát és a világot, akkor be fogja fejezni a különleges katonai műveletet, és esze ágában sincs a NATO bármely országára támadni. S ha nincs támadás, akkor nincs háború sem, így nincs is mire készülnünk! Ez az igazság, a többi mind csak kábítás!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét