Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A Strana ukrán portál arról írt – ezt a cikket itthon mások mellett a Mandiner szemlézte –, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter élő adásban szivarozott. Hozzáteszik: az emberek a politikus újabb baklövésének lehettek szemtanúi, és a videó szélsebesen terjed az ukrán Telegram-csatornákon.

Mint kiderült, Dmitro Kuleba a müncheni biztonsági konferenciáról jelentkezett be, ahol az ukrán-lengyel határon kialakult helyzetről beszélt az állami csatornának. Apró technikai probléma adódott, a miniszter pedig megkérdezte:

„Ennyi volt, végeztünk?” Ezt követően az addig is kezében tartott, bár elrejtett szivarját hirtelen a szájához emelte, és sietve, mélyen beleszívott.

Úgy hiszem, sokféleképpen reagálhatunk Kuleba „akciójára”. Lehetünk akár megengedők is, és azt mondhatjuk: Kuleba amellett, hogy miniszter, mégiscsak ember, és miért ne gyújthatna rá? A tárcavezető védelmezői azt is hozzátehetik – ami igaz is –, hogy a politikuson nagy a nyomás, és természetes, hogy rá-rágyújt egy-egy cigarettára vagy éppen szivarra, és így próbálja meg levezetni a stresszt.

Mi kevésbé a „megengedőkkel” értünk egyet, noha az ő érveiket félig-meddig mi is elfogadjuk. Kuleba valóban nemcsak politikus, hanem ember is, akin a háború és a válságos helyzet miatt őrült teher van.


De! Kuleba nem az interjú után gyújtott rá, hanem mint a videófelvételből kiderült, a beszélgetés közben is égett a kezében a szivar. Ez igazán nagy bunkóság és egyben tiszteletlenség a sajtóval. Nem is beszélve arról, hogy szivart kevéssé függőségből vagy stressz miatt szívnak az emberek, sokkal inkább élvezetből.

Persze Kuleba azt is megteheti, hogy jóízűen beleszippant a szivarjába, csak nincs jó üzenete akkor, amikor százezrek küzdenek a lövészárkokban, és teszik kockára az oroszok ellen az életüket! Legalábbis szerintünk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét