Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Egy esetleges ukrajnai orosz győzelem gazdasági csapást mérne a Nyugatra, mivel Moszkva hatalmas erőforrásokhoz jutna – mondta Stephane Sejourne francia külügyminiszter.

A Le Monde című francia napilapban szombaton megjelent véleménycikkében a miniszter úgy vélekedett, hogy Moszkva azt akarja elhitetni Párizzsal, hogy „ésszerűbb lenne az ukránokat tragikus sorsukra hagyni”. Ez ellen tiltakozott, mondván, hogy „a franciák nem bolondok”, és kevés olyan dolog van, ami „jobban ellentétes” lenne az ország érdekeivel.

– A biztonsági kockázatokon túl azonban egy orosz győzelemnek erőteljes gazdasági következményei is lennének a Nyugat számára – mondta Sejourne. Hozzátette: „Ha Oroszországnak megengednénk, hogy elfoglalja az ukrajnai fekete földeket, amelyek a világ legtermékenyebbjei közé tartoznak, azzal lemondanánk az élelmiszer-szuverenitás egy részéről. Elfogadnánk a féktelen inflációt, és példátlan nyomásgyakorlási és zsarolási eszközöket biztosítanánk Oroszország számára”.


Emlékeztetve arra, hogy Ukrajna adja a világ búza exportjának 30 százalékát. A miniszter azt állította, hogy Moszkva ellenőrzése e források felett lehetővé tenné számára, hogy „megtámadja a gazdáinkat”. Azt is mondta, hogy Európa „óriási kockázatnak” lenne kitéve, ha Oroszország továbbra is ellenőrizhetné a zaporozsjei atomerőművet, a kontinens legnagyobb ilyen jellegű létesítményét. De nem részletezte, hogy miért.

– Európa és a világ, a francia nép példátlan gazdasági sokkot szenvedne el – hangsúlyozta Sejourne. A politikus arra szólította fel a Nyugatot, hogy álljon ellen a „fáradtságnak”.

– Az Ukrajna támogatására tett mai erőfeszítéseink semmi ahhoz képest, amit egy győztesnek érző Oroszország ellen kellene bevetnünk – mondta.

Sejourne tehát folytatja a csúsztatásokra építő tömegmanipulációt – tulajdonképpen a hazudozást. Oroszország győzelme ugyanis nem a nyugati világ lakosságára mérne csapást, csak a profithajhász globalistákra. Az a szörnyű helyzet, hogy az európai vezetés és az európai lakosság érdekei ütköznek.


Amíg ugyanis az európai lakosságnak nyugalomra, energiabiztonságra, a kontinens szuverenitásának megőrzésére és erősödésére van szüksége, addig az USA kottájából játszó uniós vezetés azért dolgozik, hogy távol tartsa egymástól Oroszországot és Európát annak érdekében, hogy ezzel mindkettőt gyengítse. A napnál világosabb, hogy a 600 milliós Európát az Amerikai Egyesült Államok piacává akarják zülleszteni. S ahogy látjuk, ebben sajnos nagyon jól állnak!

„Ha Oroszországnak megengednénk, hogy elfoglalja az ukrajnai fekete földeket, amelyek a világ legtermékenyebbjei közé tartoznak, azzal lemondanánk az élelmiszer-szuverenitás egy részéről” – Sejourne úgy beszél, mintha Ukrajna Franciaország, de legalábbis az Európai Unió része lenne. De nem az! Vagyis, ha Ukrajna sok gabonát termel, az nem Franciaországnak és nem az Európai Uniónak jó. Hanem magának, Ukrajnának és annak a globalista tőkés rétegnek, amely már befészkelte magát keleti szomszédunkhoz.


Ez olyannyira így van, hogy a megtermelt ukrán gabonát, élelmiszert be sem lenne szabad engedni Európába. Egyrészt azért, mert azzal az uniós gazdákat hozzuk elképesztő versenyhátrányba. Éppen ezért hazugság a francia miniszter állítása, amely szerint mivel „Ukrajna adja a világ búza exportjának 30 százalékát, Moszkva ellenőrzése e források felett lehetővé tenné számára, hogy megtámadja a gazdáinkat”.

Nem, ezzel nem az európai termelőket támadná meg. Ehhez elég lenne vámokat kivetni az orosz termékekre . Az orosz térnyeréssel csak a profitéhes kereskedőcégeket tenné taccsra. Másrészt azért sem szabad beengedni Európába az ukrán gabonát, élelmiszert, mert azt teljesen ellenőrizetlenül, akár tiltott vegyszereket használva termelik.

Köszönjük, nekünk nem kell az ukrán gabona, amely akár vegyszeres és génmódosított is lehet egyszerre! Tudod mit Sejourne! Egyétek meg ti és a globalista haverjaid!


Előző cikkEkkora emberveszteség érheti Ukrajnát a háború miatt
Következő cikkPolgárháború kirobbanásától tart a volt ukrán elnök embere

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét