Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Huma Abedin, Hillary Clinton volt kabinetfőnöke összejött Alex Sorossal, a milliárdos Soros György fiával – írta meg a South China Motning Post. A 47 éves Abedin és a nála csaknem 10 évvel fiatalabb Alex Valentin-napon ugyanazt a képet posztolta az Instagramon. A fotón egy párizsi luxusétteremben bazsajognak egy asztalnál, amit vörös rózsákkal borítottak be.

A cikk szerint Hillary Clinton egyébként „fogadott lányaként” tekint egykori munkatársára. Volt kollégái viszont nem különösebben rajonghatnak érte. Az egyikük legalábbis így nyilatkozott: „Alex tökéletesen illik Humához. Őrülten gazdag és befolyásos – minden, ami Humát érdekli”.

Mikor szembejött velünk a hír, az első, ami eszünkbe jutott, az a Zanzibár Szerelemről szó sem volt című slágere… és rögtön ezután Alex Soros szivárványos posztjai. Eddig azt hittük, hogy a srác – mondjuk úgy – apakomplexusos. De ezek szerint inkább anyakomplexusa van. Vagy a kettő együtt? A szexuális forradalom óta mondjuk mindegy is.

Mi csak abban reménykedünk, hogy mihamarabb egybe kelnek, és a mézesheteiket a Marson töltik – lehetőleg örökre.

***


Az Állami Duma London barátságtalan fellépésére válaszul törvényt fogadott el annak az 1956-os megállapodásnak a felmondásáról, amely lehetővé tette az Egyesült Királyság számára, hogy a Barents-tenger orosz zónájában halászhasson – közölte a Komszomolszkaja Pravda.

Brit lapok eközben arról írtak: az ország hamarosan a jelképévé vált népszerű étel, a fish and chips nélkül marad! A Daily Mail szerint ugyanis a királyságban árult tőkehal mintegy 40 százalékát a szóban fogó vizekből fogják ki.

Nem tudjuk, hogy vagytok vele, de szerintünk sokat elárul egy országról a nemzeti étele. A jenkiknek ott van például a barbecue. Gondosan pácolt hús, spéci módon megsütve. Van benne spiritusz, ezt el kell ismerni. A gulyáslevest vagy a halászlét pedig nem kell bemutatnunk nektek.

A csóri britek meg kitalálták maguknak a rántott halat hasábbal, de a belgákkal ellentétben még a krumplit sem tudják rendesen megsütni…

Egyébként a hír ebben a formájában nem kerek. Hogy mindent értsünk: a döntés nemcsak azért született meg, hogy Moszkva rákényszerítse a halvérű angolokat az egészséges táplálkozásra. Hanem azért is, mert az utóbbi időben a hírszerző berendezésekkel felszerelt brit hajók a tőkehalak helyett egyre gyakrabban vetették ki a hálóikat egy védett „zsákmányra”: az orosz adatokra.

S bár az adathalászat is halászat, arra biztosan nem terjedt ki az 1956-os megállapodás.

***


A Nyugat által Ukrajnának szállított haditechnikai eszközök számára problémát jelentenek a rágcsálók – számolt be róla a Le Figaro egy francia származású katonára hivatkozva, aki a kijevi erők oldalán szolgál. A »környezetbarát« fegyverek olykor használhatatlanok front realitásai között – fogalmazott a lap.

A fent említett katona pedig arra panaszkodott, hogy „a rágcsálók megették az ukrán fegyveres erők által használt egyes járművek kábeleit”. „Az elektromos vezetékek szigetelésének egy része kukoricaszálból készült”, ami vonzza a rágcsálókat – mondta.

A Le Figaro hangsúlyozta, hogy „a jelenség marginális, de jól jellemzi, hogy milyen, amikor a nyugati haditechnika és a valóság találkozik”. Mi egy másik következtetést is levontunk: valószínűleg még az ukrán patkányoknak is jobb ízlése van, mint a briteknek.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét