Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Felszólította Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy lőszerrel lássák el Ukrajnát, írja az Ukrinform, ezt itthon az Index.hu hírportál szemlézte. – Az ukrán katonák akadályoztatva vannak az agresszor elleni harcban, mert nincs lőszerük – nyilatkozta Borrell.

A politikus felszólította (sic!) az országokat, hogy minden lehetséges eszközzel támogassák Ukrajnát. – Hiszem, hogy közösen változtathatunk, Ukrajna és Európa biztonsága érdekében, de ehhez azonnali cselekvésre van szükség. Az idő a legfontosabb. A semmittevés nem opció – tette hozzá.

Ilyenkor sohasem tudom, hogy egy politikuson – jelesül Borrell nagyapón – sírjak vagy éppen nevessek. Mindkettőt bőven lehetne, vérmérséklet és hozzáállás szerint. S hogy miért írom ezt egy nappal Oroszország Ukrajnában indított különleges katonai műveletének kétéves évfordulója előtt?


Hát azért, mert Borrell hangjából egyszerre kiérződik az ostobaság és a kétségbeesés! S egyik sem szerencsés egy komoly politikusnál. Persze hol vannak a komoly karakterek manapság Nyugat-Európában?!

S hogy Borrell miért ostoba? Legfőképpen azért, mert a nyugat-európai országok mára már szinte mindenüket odaadták Ukrajnának. Na jó, a két zokniját és alsó gatyáját még mindenki le tudná venni, és el tudná küldeni Kijevbe, de lassan már csak ezek maradtak rajtunk. Néhány napos hír például, hogy Dánia bejelentette: a teljes tüzérségét és lőszereit átadja Ukrajnának.

Értitek? A teljes tüzérségüket kipucolják… Emlékszem rá, hogy egy éve arról szóltak a hírek, hogy a britek olyan sok nehézfegyvert küldtek Ukrajnának, hogy egyszerűen elpárolgott a tüzérségük. Akkor Borrell vajon mit szeretne még követelni ezektől az országoktól?


S mi az oka a globalisták kétségbeesésének? Hát éppen az, hogy bár jószerivel mindenüket odaadták már, amit ép ésszel lehetett – talán többet is –, és egy szekérderék euróval támogatták a Zelenszkij-kurzust, mégis az oroszok mennek előre a fronton. S a helyzet várhatóan tovább fog romlani, miután az USA nagyjából kifarolt Ukrajna mögül, a nyugat-európai országok pedig már nem nagyon tudnak/akarnak többet adni Kijevnek.

Közben az orosz hadigazdaság ontja magából az eszközöket, a lőszert, és folyamatosan fejlesztik az AFU ellen harcoló csapataikat. Na, ezért sem kellett volna kiprovokálni ezt a háborút az oroszok ellen! De ha már megtették, békét kellene kötni! Azonnal, amíg nem késő!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét