Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét – közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője vasárnap a Hromadszke ukrán televízió szerint az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború kezdetének második évfordulója alkalmából rendezett kijevi fórumon, újságíróknak nyilatkozva.

Hozzátette: „Lehet, hogy csalódást okozok, de úgy tudjuk, hogy valóban vérrög okozta a halálát. Ez többé-kevésbé megerősített információ, és nem az internetről származik”.

– Ne higgye senki, hogy az oroszországi rezsim természetes módon, magától megrendül. Ez a mi segítségünk nélkül irreális – vélekedett. Hozzátette: a stabil oroszországi rezsim veszélyt jelent Ukrajnára és a világra, ezért Ukrajna továbbra is végrehajt katonai műveleteket az Oroszországi Föderáció területén.

– Amíg háború van, addig lesznek problémák Oroszországon belül – fogalmazott.


Na, amikor ezt a hírt elolvastam, néztem, mint hal a szatyorban. Hogy mi van? Budanov védi meg az orosz vezetést, és éppen onnan állnak Putyin mellé, ahonnan a leginkább érkezhetne a támadás. Mi van itt?

1, Elsőként megfordult bennem, hogy az eddig nem a visszafogott, korrekt nyilatkozatairól híres Budanovot lefizették, megfenyegették, esetleg a csecsen kommandósok foglyul ejtették a családját. De ez nem tűnik valószínűnek…

2, Lehetséges az is – bár ez is elég meglepő lenne, és valószínűleg felérne a saját halálos ítéletének aláírásával –, hogy Budanov valamiért őszinteségi rohamot kapott. Talán úgy gondolhatta, hogy annyiszor mondott már sületlenséget az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy ez egyszer elmondja azt, amit igaznak gondol.

3, Vagy netán Budanov azért vette védelmébe az oroszokat, mert gyengíteni akarja Zelenszkij elnök hatalmát?

4, Vagy szerintetek van más magyarázat, amire mi nem gondoltunk? Ha igen, akkor kérünk, írjátok meg az elképzeléseiteket hozzászólásban!

Akárhogyan is van, talán ez volt a legérdekesebb nyilatkozat, amióta elindult Oroszország különleges katonai művelete Ukrajnában.


Előző cikkCsúcsra ért az ukránok ultra pofátlan követelés politikája
Következő cikkZelenszkij a hazugságával tonnás követ dobott az állóvízbe

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét