Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Moszkvát terheli a felelősség az Izrael és a Hamász fegyveresei közötti gázai konfliktusért – állította Giorgia Meloni az il Giornale című napilapnak adott interjújában. Oroszország Ukrajna elleni katonai hadjárata volt az, amely állítólag arra ösztönözte a Hamászt, hogy 2023. október 7-én nagyszabású támadást indítson Izrael ellen – jelentette ki.

Az olasz miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik állandó tagja által szomszédja ellen indított katonai művelet sérti a nemzetközi jogot és megingatja az egész globális biztonsági rendszert. „Ha Oroszország nem szállta volna meg Ukrajnát, minden valószínűség szerint a Hamász nem indított volna ilyen támadást Izrael ellen” – állította.

Itt most nagyon adná magát egy szőkenős vicc, de az ugyebár nem lenne politikailag korrekt, ezért megpróbáljuk másképp megfogni ezt a történetet.

Úgy tartják, az első halálos kimenetelű gépjárműbaleset az írországi Mary Ward nevéhez fűződik, és 1869-ben történt. A Meloni-féle logika alapján, ha nem is teljesen biztos, de elég valószínűnek tűnik, hogy őt – esetleg az autómobil feltalálóját, Karl Benzet – terheli a felelősség minden későbbi szerencsétlenségért. Hiszen Ward mintát, Benz pedig eszközt adott a felelőtlen hülyéknek.

Egyébként az olasz miniszterelnök leírása (az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik állandó tagja, amely a nemzetközi jog megsértésével háborút indított egy másik ország ellen) tökéletesen ráillene az Egyesült Államokra, amelynek nagy rutinja van az ilyesmiben. Vagy Izraelre is – a „ha nem szállta volna meg” kitétel miatt. De, ahogy Hollywood-ban mondani szokták:

„A film cselekménye kitalált történeten alapul. A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.”

***


Ha már a fantáziánál tartunk: Négy ukrán katona megállított egy orosz rohamosztagot Robotinyo közelében – ezt Ihor Klimenko belügyminiszter jelentette be az Unian szerint. A miniszter elmondása alapján úgy tudni, hogy az ukrán katonák harcba bocsátkoztak három ellenséges páncélozott személyszállító járművel, amelyeken gyalogság is utazott.

Az első páncélozott személyszállító felrobbant egy előkészített aknán, a másodikat pedig egy kézi páncéltörő gránátvető (RPG) találta el. Eközben a harmadik harckocsiról sikerült leszállítani a gyalogságot, ez a helyzet kézifegyveres harcba torkollott. A sebesülések ellenére az ukrán katonák kitartottak, és győztesen kerültek ki a csatából, amely után megkapták a szükséges orvosi ellátást – írta a portál.

Ezt a hírt csak azzal lehetett volna fokozni, ha Klimenko hozzáteszi: a négy ukrán katona a Kígyó-sziget hőse, a kezüket pedig Kijev szelleme vezette, miközben célra tartottak…

***


Egyébként Giorgia Meloni mellett a kanadai miniszterelnök is megmondta a tutit a napokban. Egy eseményen belezavarodott a beszédébe, és oda lyukadt ki, hogy az orosz–ukrán háborút az oroszoknak kell megnyerniük – derült ki a Magyar Nemzet híradásából.

„Tudjuk, hogy Oroszországnak meg kell megnyernie ezt a háborút” – fogalmazott, mire Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azonnal reagált: „Justin, köszönöm a támogatásodat. Ígérjük [győzni fogunk].”

Hát, igen… ez a freudi elszólás tipikus esete. Nyomás alatt az emberből néha őszintén kicsúszik egy-egy titok vagy éppen a legnagyobb félelme.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét