Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Emmanuel Macron francia elnök szerint nem zárható ki, hogy a NATO-tagok és más szövetségesek csapatokat vezényeljenek Ukrajnába, mert a nyugati hatalmaknak semmitől sem szabad visszariadniuk annak érdekében, hogy Oroszország ne győzze le a kijevi erőket.

– Ma nincs konszenzus arról, hogy hivatalos módon csapatokat küldjünk a terepre – mondta Macron újságíróknak, miután hétfőn Párizsban vendégül látta az európai vezetőket. – De a dinamikát tekintve nem zárhatunk ki semmit. Mindent meg fogunk tenni, ami szükséges annak megakadályozására, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút – emelte ki a francia elnök.

Mint azt Oroszhírek.hu megírta: Franciaország azért adott otthont az Ukrajnát támogatók hétfői csúcstalálkozójának, hogy demonstrálja a szilárd támogatást és az európai egységet azon aggodalmak közepette, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai támogatás megszűnhet, különösen, ha Donald Trump megnyeri az idei elnökválasztást.

Macron elmondta, hogy bár Ukrajna európai szövetségesei el akarják kerülni, hogy a konfliktus közvetlen háborúvá eszkalálódjon Oroszországgal, abban egyetértenek, hogy többet kell tenniük annak érdekében, hogy Moszkva ne győzzön.


– Számba kell vennünk a helyzetet, és fel kell ismernünk, hogy a kollektív biztonságunk forog kockán – mondta a francia államfő. – Fokoznunk kell a tempót. Oroszország nem győzhet, nemcsak Ukrajna miatt, hanem másodszor, ezzel biztosítjuk a kollektív biztonságunkat a mára és a jövőre nézve – fejtette ki.

Macron megjegyezte, hogy azok a szövetségesek, akik ma nemet mondanak a közvetlen csapatok Ukrajnába vezénylésére, ugyanazok, akik korábban kizárták a később átadott katonai támogatásokat, köztük a nagy hatótávolságú rakétákat és vadászgépeket.

– Két évvel ezelőtt az asztal körül sokan azt mondták, hogy sisakokat és hálózsákokat fogunk felajánlani, most pedig azt mondják, hogy többet kell tennünk, rakétákat és harckocsikat kell Ukrajnába juttatnunk. Alázatosnak kell lennünk, és fel kell ismernünk, hogy mindig hat-nyolc hónapot késtünk, ezért megtesszük, ami szükséges a célunk eléréséhez – mondta.


Rendhagyó módon kérdéseket teszek fel, válaszokra értelemszerűen nem számítok a globalistáktól:

1, Az első és legfontosabb kérdés: Miért ne győzhetne Ukrajna ellen Oroszország? (Ha az orosz „agresszió nem győzhet Ukrajnában, akkor a globalista agresszió miért léphetett fel Líbiában, Afganisztánban vagy éppen Irakban?)

2, Mit fognak csinálni a NATO-tagok és más szövetségesek csapatai, ha Ukrajnába vezénylik őket? (Lehet, hogy a globalista vezetők háborút akarnak Oroszországgal, de az egyszerű nyugati katonák aligha akarnak meghalni a profitéhes háttérhatalom nagyobb hasznáért.)

3, Külső, nyugati ukrajnai beavatkozás esetén ki vállalja azért a felelősséget, ha az események harmadik világháborúba, Isten ne adja, atomháborúba torkollanak? (Eddig még elkerültük a legnagyobb bajt, maradjon is így!)

4, Ez talán a legfontosabb, a nyugati érvelést leginkább megcáfoló kérdés: Miért akarna Putyin Európára támadni? (Maximum Észtország és Lettország jöhetne szóba, ahol nagy számú orosz kisebbség él, de ezek is NATO-államok!)

Köszönöm, hogy megcáfolhattam Macront!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét