Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Megsemmisítette az orosz hadsereg az első amerikai Abrams harckocsit az ukrajnai háborúban, az Avgyejevka környékén vívott harcokban – jelentette ki Jan Gagin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetőjének tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökségnek. Gagin felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai tankokat mindeddig kímélték.

Hozzátette: minden nyugati haditechnikai eszköz sebezhető, és hogy az újakat ugyanúgy be fogják olvasztani a Donyec-medence városainak újjáépítése érdekében, mint a régieket.

A témában más médiumok mellett a Magyar Nemzet is közölt cikket, amely így tudósított a történekről: „Egy égő Abrams harckocsiról készült fotó és egy videó kering az interneten, amely állítólag azt a pillanatot ábrázolja, amikor a harckocsit kilőtték.”

– A találat után a lőszere felrobbant, a képen látható, hogy a torony hátsó része lángol, a páncél feletti panel pedig a robbanás következtében kirobbant. A videón pedig egy Abrams harckocsi látható, amint „gondatlanul bolyong” Avgyejevka térségében, mielőtt a támadás bekövetkezik – emelték ki. Hozzátették: ez volt az első megsemmisített Abrams páncélos az orosz–ukrán háborúban.

Emlékeztettek arra, hogy az egyik orosz Telegram-csatorna szerint korábban Ivan Okhlobisztin színész tízmillió rubelt ígért az M1 Abrams megsemmisítéséért.

Nem mondanánk igazat, ha azt állítanánk, hogy nem számítottunk erre a hírre. Néhány napja ugyanis nyilvánosságra hoztak az X-en egy felvételt egy amerikai Abrams tankról, amely orosz állásokra lőtt Avgyejevka közelében. Az ukrán 47. gépesített dandár kötelekébe tartozó harckocsiról készült felvételeket az ukrán védelmi minisztérium hozta nyilvánosságra. A videón az látható, amint a tank egy sáros úton száguldozik, és közben gránátokat lő ki.


Fontos megemlíteni, hogy az amerikaiak összesen 31 egy ilyen harckocsit adományoztak az ukránoknak, és a páncélosok hónapok óta Ukrajnában tartózkodnak. Először az ukrán hadsereg tavaly novemberben vetette be az amerikai tankokat, ám sokat nem tudtak segíteni az ukránokon.

Arról már korábban is írtunk, hogy valamiért az ukránok nagyon nem akarták bevetni az Abrams tankokat az oroszok ellen. Sejtettük, azért, hogy ne engedjék a tankokat az oroszok martalékává válni.

Ha ez így volt, akkor jól tették, mert a megjelenésük után elég hamar kilőtték az első amerikai „csodát” az oroszok. Ezzel azt üzenik a színészelnöknek, hogy csodák – legalábbis az ukránok számára – nincsenek. Aligha tesznek ezzel jót az üzletnek és a Lima Army Tank Plant cég részvényeinek! Sebaj!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét