Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének az „Európai biztonság és védelem megerősítéséről” tartott vitáján kijelentette: sürgősen újjá kell építeni, meg kell erősíteni és modernizálni kell az EU-tagállamok fegyveres erőit.  

A Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy Európának törekednie kell a műveleti képességek következő generációjának fejlesztésére és gyártására. Biztosítania kell azt a kellő mennyiségű eszközt és technológiai fölényt, amelyre a jövőben szüksége lehet, és következő öt évben meg kell erősíteni az európai védelmi ipari kapacitást – tette hozzá a Mandiner szerint.

Beszédében nem tért ki rá, de az eddigiek alapján feltételezhetjük, hogy mindezt természetesen a karbonsemlegesség és az ökológiai lábnyom szemelőt tartásával képzeli megvalósítani.

A jövő európai szupertankja legalább 60 százalékban újrahasznosított anyagokból épül majd, a lövedékei pedig biológiailag lebomló anyagokból lesznek. Például cukorból, hogy azért se kelljen aggódni, ha egy-egy óvatlan gyermek a csaták után megtalálja és a szájába veszi az alkatrészeket…

***


Január végén bírói védelem alá helyezték az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delon francia filmsztárt, hogy a bíróság által kijelölt képviselő segítsen neki megkapni a megfelelő orvosi ellátást. A tisztviselő első látogatása azonban nem várt fordulatot vett: észrevett egy rakás fegyvert, értesítette a bíróságot, és kiderült, a színésznek egyikre sem volt engedélye – írja a BBC.

A francia rendőrség a bejelentés után, kedden házkutatást tartott Delon franciaországi otthonában, ahol 72 lőfegyvert és több mint 3000 lőszert foglaltak le.

Lehet, hogy visszaélés történt, lehet, hogy nem. Ki tudja? A legendás Borsalino ikonikus Roch Siffredije talán csak Ukrajnának rendezett gyűjtést. Hacsak nem éppen onnan vásárolt?! Ezt talán nem ártana ellenőrizni, mielőtt végleg elkobozzák az arzenált, és feladják az egészet Kijevnek. Merthogy a franciák erre is képesek, az Macron agymenése után egészen biztosra vehető.

***


A gyorsan terjedő texasi erdőtüzek miatt kedden evakuálási parancsot adtak ki több kisvárosra, és leállították az USA egyik legfontosabb nukleáris létesítményét, a Texas állambeli Pantexet is – írja a Politico.

A lap megjegyezte: az amerikai nukleáris fegyverek össze- és szétszerelését 1975 óta végző cég telephelyét kedden este zárták le. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy mi okozhatta a ritkán lakott, lankás síkságokkal körülvett megyékben tomboló tüzet.

Mi a magunk részéről a globális felmelegedésre és spontán öngyulladásra tippelnénk. A másik lehetőség egy kínai meteorológiai léggömb, amelynek mosógépalkatrészekből álló orosz műszerei a meghibásodás miatt égő iráni pernyét kezdtek szétszórni Texas felett, miközben észak-koreai popzenével zavarták a Voice of America adását.    


Előző cikkA nyugati zsoldosok kétharmada Zelenszkij ellen is harcolna
Következő cikkA nyugati különleges erők már Ukrajnában vannak?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét