Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Érdekes bejegyzés jelent meg az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban, ebben egy volt Wagner-katona számolt be az avgyejevkai csatáról:

“Bahmut maga volt a pokol. Az volt az első nagyobb városi harcunk. Itt, Avgyijivkában már tapasztaltabbak voltunk, ez csata egyszerűbb volt. Tudtuk, hogyan kell egy épületet megrohamozni, megtisztítani, hol lesz az ellenség, hol nem lesz. Itt is találkoztunk nagypapákkal, akik elsírták magukat az érkezésünkkor. Azt mondták, már tíz éve ránk vártak.”

Ezt a nyilatkozatot alátámasztja: valóban jelentek meg a közösségi médiában olyan videófelvételek és hírek, ahol olyan helyi lakosokat mutattak be, akik nagyon megörültek az orosz csapatok érkezésének.


A volt Wagner katona így folytatta:

„Az ellenség? Bahmutnál még nagyon kemények voltak. Itt már nem volt olyan harci szellemük, jobban féltek. Bahmutnál még sok grúz és lengyel zsoldos is volt, akik jó katonák voltak. Mára ők már elfogytak. Valószínűleg már nagyobb arányban voltak az ukrán egységekben alig képzett sorkatonák. Összeomlottak, a végén már nem volt szervezettség. Sorsukra hagyták a sebesültjeiket, otthagyták nekünk az arzenáljaikat. Voltak, akik rádión felvették velünk a kapcsolatot, hogy megadják magukat. Elmondták a pozíciójukat, és kérték, hogy addig se bombázzuk le őket.”

Az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban azt írták, hogy minden személyes beszámolót fenntartással kell kezelni, de tény: a Wagner-katona beszámolójával egybevág azzal, hogy amint az orosz csapatok városon belülre értek, sokkal gyorsabban tudtak Avgyijivkában haladni, mint egy éve Bahmutnál. Úgy vélik, az ott elvesztett minőségi katonák minden bizonnyal nagyon hiányoznak Ukrajnának.


S ahogy mondani szokás, itt van a kutya elásva. Ha az ukrán védelem tényleg számottevően gyengült Bahmuthoz képest – pedig a hírek szerint Avgyejevkában is minden erejükkel próbálták az ellent feltartóztatni –, akkor meglehet, tényleg hamar eljöhet az AFU összeomlása. Az olló minden bizonnyal nyílik, mert miközben az ukrán haderő gyengülhet, az orosz éppen erősödhet, és ez nem sok jót jelent a Zelenszkij-kurzusnak.

Kellett nekik anyagháborúba keveredni az oroszokkal…


Előző cikk„Ha elveszítjük a háborút, megszálljuk Magyarországot!”
Következő cikkAz USA állítja: nincs elég ukrán pilóta az F-16-osokhoz

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Érdekes írás. Kár, hogy elmaradt a nyelvi lektorálás, mert ez így most olyan, mint ha az eredeti orosz nyelvű szöveget grúzra, onnan lengyelre, majd angolra és végül magyarra fordította volna le egy ukrán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét