Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Joe Biden amerikai elnök az amerikai hadsereg katonáit fogja Ukrajnába küldeni, ha újraválasztják második ciklusára – közölte David Sachs amerikai milliárdos az X közösségi hálózaton, erről először a Ria.ru számolt be, míg itthon a Magyarhirlap.hu.

– Kezdetben Biden ellenezte, hogy F–16-osokat, Abrams tankokat és nagy hatótávolságú rakétákat küldjenek Ukrajnába, azzal az indokkal, hogy ez a harmadik világháború kirobbanásához vezethet. Mindezt már elvetette – írta. Szerinte a szárazföldi csapatok küldése továbbra is „az egyetlen tabu”, de Emmanuel Macron francia elnök már felvetette a témát. Ráadásul „naponta jelentik, hogy a NATO különleges erői már Ukrajnában tevékenykednek”.

– Biden nem teheti meg a csapatok küldését a választások előtt, mert túl népszerűtlen lenne. De nincs kétségem: ha újraválasztják a második ciklusra, szárazföldi csapatokat fog küldeni Ukrajnába” – mondta Sachs. Emlékeztetett a magyar hírportál arra, hogy 2022 márciusában Biden azt mondta, hogy támadó felszerelés, repülőgépek és harckocsik küldése amerikai csapatokkal Ukrajnába a harmadik világháború kirobbantását jelentené. 2023 februárjában Biden kizárta F–16-os vadászgépek átadását az ukrán fegyveres erőknek, mert „nincs rájuk szükségük”.


Aztán, mint a Magyarhirlap.hu megírta: az amerikai Abrams harckocsik első tételét végül 2023 szeptemberében mégis leszállították Ukrajnának, az USA összesen 31 harckocsit ígért Kijevnek. 2023 augusztusában az USA jóváhagyta F–16-osok átadását Ukrajnának Dániából és Hollandiából, az AFU (ukrán hadsereg) a pilótaképzés befejezése után harmadik országoktól kapja meg azokat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem hagyta szó nélkül a fenyegető nyilatkozatokat, és a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédében hangsúlyozta: minden, amit a Nyugat kitalál, valóban nukleáris fegyverek bevetésével járó konfliktussal és így az egész civilizáció elpusztításával fenyeget. Kitért arra is, az európai vezetők arról beszélnek, hogy esetleg NATO-csapatokat küldenének Ukrajnába, ami az elnök szerint „tragikus” következményekkel járhat.

Fogalmunk sincs, hogy Mr. David Sachs komolyan gondolta-e, amit mondott vagy sem. Meglehet, Trumpnak kampányol ezzel, mert ha az amerikaiak elhiszik, hogy Biden csapatokat akar küldeni Ukrajnába, talán sokan elpártolnak tőle. De az is lehet, hogy Sachs tud valamit, és igyekezett annak a tervnek elővágni. Egy biztos, hogy Biden vagy bármelyik NATO-állam hadserege tényleg csapatokat küld Ukrajnába az oroszok ellen, akkor lehet, hogy nem kell a Föld túlnépesedéséért aggódni. Rosszabb esetben mindannyian belehalunk az összecsapásba!


Előző cikkÚj frontot nyit az USA Kínával szemben, ami nekünk is fájhat
Következő cikkEgy nagy európai államot is leradírozhat a Szarmat-rendszer

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét