Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Kárpátalján a katonai komisszárok egy béna férfit küldtek szolgálatra, akit előzőleg összevertek – erről közöltek bejegyzést az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban. Nyilvánvalóan ezúttal sem tudjuk ellenőrizni, hogy a történet hiteles vagy sem, de a leírás meglehetősen részletes, ami arra enged következtetni, hogy az eset megtörténhetett.

A történet szerint az áldozat, Olekszandr Martynenko korábban Kijev közeléből Kárpátaljára érkezett, hogy egy áthelyezett vállalatnál dolgozzon. Az férfi aztán január 20-án tűnt el, és csak egy hónappal később vette fel a kapcsolatot a feleségével. Elmondása szerint a TCC tisztjei az egyik üzleti útja során „rabolták el”, és a 355. gépesített kiképző ezrednél szolgált Lviv régióban.

Az asszony állításai szerint a férfit a huszti katonai sorozási irodában megverték, iratait és mobiltelefonját elvették. Ezután a pincébe vitték, ahol szintén bántalmazták, majd orvosi vizsgálatra vitték, amely ujjvérvizsgálatból állt. Ott megállapították, hogy alkalmas a katonai szolgálatra.

A nő értetlenül áll az előtt, hogy a férjét katonai szolgálatra alkalmasnak nyilvánították, mert mint mondta, a párja arcának jobb oldala és a jobb karja béna, ezeket orvosi papírokkal is igyekezett igazolni. Erre azonban az orvosok nem fordítottak figyelmet.

A férfi most éppen kórházban fekszik, mert beteg, magas lázzal küzd, a feleség viszont egyelőre nem látogathatja meg a férjét. Az asszony panaszt tett a rendőrségnek és a GBI-nek, amelyben követeli, hogy meglátogathassa párját, és emellett új orvosi vizsgálatot kért.

Nemcsak bénákat öltöztetnek az ukránok egyenruhába, hanem nőket is. Az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoport egyik bejegyzése szerint az Ukrán Fegyveres Erők 119. különálló katonai védelmi dandárja bejelentette egy női zászlóalj létrehozását a csernyihivi régióban.


Várhatóan 16 és 30 év közötti lányokból áll majd az egység, a hölgyek önként mennek a frontra. Arról, hogy a nők egyenruhába öltöztetésével az ukránok a jövőt élik fel, már írtunk. Ez egy tragédia.

Folyamatosan tesznek fel a különböző Facebook-csoportokba olyan videókat, leírásokat, amelyben az ukrán mozgósítás abszurditására hívják fel a figyelmet. Az egyik fotón például azt örökítették meg, hogy egy férfi egy magas fa tetejére mászott fel a komisszárok elől. Arról nincs hír, hogy ezzel az illető sikerrel járt vagy sem.

Egy következő videón civil ruhás férfiak keverednek vitába a toborzókkal – a katonák nyilván egyenruhába akarják öltöztetni az utcai öltözékben levő srácokat –, és a konfliktus verekedésbe torkollik. Egy következő videón asszonyok kiabálnak komiszárokkal, és útszéli stílusban küldik el őket melegebb éghajlatra. Hiába na, ennyire vonzó az ukrán hadsereg egyenruhája. Érthető módon az ukrán férfiak nem szeretnének az oroszok ellen harcolni!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét