Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A Szarmat interkontinentális ballisztikus rendszer egy nagy európai állam, például Németország vagy Franciaország területét képes lefedni – mondta Alekszej Zsuravlev, az Állami Duma védelmi bizottságának első elnökhelyettese.

– Igen, a Szarmat nukleáris robbanófejet is hordozhat, de a fegyver legfőbb sajátossága, hogy minden egyes rakétának 10-15 irányított egysége van, amelyek mintegy 100 kilométeres magasságban a Föld felett válnak le róla – folytatta a politikus. Hozzátette: „Tulajdonképpen egy egész rajról van szó, amely egyszerre képes Németország vagy Franciaország, tehát nem a legkisebb európai államokhoz hasonló területet lefedni.”


Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Gyűlés előtt tartott beszéde során elmondta, hogy a Szarmatot már átadták a csapatoknak, és az Orosz Föderáció hamarosan bemutatja azt a bázisokon harci szolgálatban. Az Orosz Védelmi Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint – erről akkor mások szerint a Portfolio.hu írt – a Szarmat a világ legnagyobb hatótávolságú rakétarendszere, amely lényegében képes bárhol a világon csapást mérni Oroszország ellenségeire.

Akkor azt közölték, hogy a fegyverrendszer néhány perc alatt képes elérni bármely nyugati fővárost; Berlint 46, Londont 122 másodperc alatt „le tudja törölni a térképről,” de az amerikai keleti partot is célba tudják vele venni. A fegyverrendszer felszerelhető MIRV-konfigurációban akár 10-15 nukleáris robbanófejjel is.


Vlagyimir Putyin és más Kreml-közeli tisztségviselők azzal is dicsekedtek, hogy a Szarmat-rendszer kivédhetetlen hagyományos rakétavédelmi rendszerekkel. A kihívást a rakéta nagy (állítólag 25 000 km/h) sebessége, valamint a leváló robbanófejek nagy száma és azok szórása jelenti. Ráadásul felszerelhető az eszköz hiperszonikus siklórepülővel is, amely képes a röppálya módosítására.

Az egyelőre nem világos, hogy a Szarmat-rendszer összesen hány kilövőállást, rakétát jelent, de azt biztosra vehetjük: az oroszok minden erejükkel azon lesznek, hogy továbbfejlesszék a programot. És, hogy mennyire kell komolyan venni, arról mindent elmond a NATO-kódja, ami a Satan-2…

Az oroszok tehát a Szarmattal sakkot adtak a globalistáknak, jó lenne, ha a mattig nem jutnánk el!


Előző cikkNa ne! Az amerikaiak csapatokat küldenének Ukrajnába?
Következő cikkBoris Pistorius németes keménységgel fenyegeti az oroszokat

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét