Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Európa most éppúgy egy új háború előtti korszakban áll, mint a második világháborút megelőzően – erre figyelmeztetett a nemrég megválasztott lengyel miniszterelnök, Donald Tusk. Erről a The Guardian írt, itthon pedig az Index.hu szemlézte. – A boldog nyugalom ideje lejárt.

A háború utáni korszak elmúlt. Új időket élünk, egy háború előtti korszakot. Valójában néhány testvérünk számára ez már nem is a háború előtti időszak. Ez teljes körű háború, annak legkegyetlenebb formájában – mondta miniszterelnök-társainak és több száz európai parlamenti képviselőnek, akik részt vettek az Európai Néppárti Szövetség éves kongresszusán Bukarestben.

Tusk szerint „ki kell mondani, vagy felvállaljuk a harcot határaink, területünk, elveink és ennek következtében polgáraink és jövő nemzedékeink védelmében, vagy elesünk”. – Nincs objektív ok arra, hogy a gonosz előtt kapituláljunk – szögezte le, hozzátéve, hogy Európának hinnie kell az erejében, hiszen erősebb és több a lehetősége, mint Oroszországnak.


Mi tagadás, ennyi esztendő elteltével láttam már sok mindent. Olvastam már olyan nyilatkozatot, ami az első pillanatban ostobaságnak hallatszott, volt sok olyan, amelyikről később derült ki, hogy hazugság.

Számos esetben ment fel bennem a pumpa, más alkalmakkor elnevettem magam, és viccesre vettem a figurát. Olyan dühöt azonban, amelyet Tusk nyilatkozata után érzek, még korábban nem pipáltam. Ahogy mondani szokás, a lengyel miniszterelnök ostoba nyilatkozata teljesen kiverte nálam a biztosítékot.

Hogy miért? Ezért a sületlenségért: „ki kell mondani, vagy felvállaljuk a harcot határaink, területünk, elveink és ennek következtében polgáraink és jövő nemzedékeink védelmében, vagy elesünk”. Nem Tusk! Nem kell kiprovokálni a háborút!


Ez ennek az elmúlt két (de igazából tíz) évnek, a legnagyobb hazugsága. Miként én, úgy te is pontosan tudod, hogy ezt a háborút a profitéhes globalista háttérhatalom provokálta ki. Ezt a fegyveres konfliktust nem kellett volna kierőszakolni, a különleges katonai műveletet meg lehetett volna akadályozni, csak ehhez figyelembe kellett volna venni Oroszország (és egyébként Európa) érdekeit, és nem a tengerentúli megrendelők akaratát kellett volna teljesíteni.

Ez történelmi, talán soha helyre nem hozható hiba! Több ez annál, főben járó bűn!


Előző cikkEgy ukrán blogger többe kerül, mint egy Abrams és egy cseh
Következő cikkHáborús bűnök, avagy munkában az atlantista rémhírgyár?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét