Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Jövő héten kerülhet az ukrán parlament, a Verhovna Rada elé az elítéltek és bebörtönzöttek mozgósításának lehetőségéről szóló törvénytervezet – számolt be az Ukrajinszka Pravda Denisz Maljuszka ukrán igazságügyi miniszter nyilatkozatáról a nemzeti közös, 24 órás híradóban, ezt a hírt itthon a Magyar Hírlap szemlézte.

– Szerintem a jövő héten bejegyzik. A Verhovna Rada következő ülésein szavaznak róla első olvasatban és másodikban is – nyilatkozta a tárcavezető, hozzátéve, hogy „sok (több ezer) fogoly és elítélt kész arra, hogy katonaság részévé váljon, és megvédje hazáját.”

Denisz Maljuszka szerint a honvédség kérésére a törvényjavaslat kizárja azoknak az elítélteknek a mozgósítását, akik megsértették a katonai fegyelmet, katonai kötelességük teljesítésével összefüggő bűncselekményeket követtek el, valamint államiság elleni bűncselekményeket hajtottak végre.


– Az ilyen kategóriák valószínűleg nem fognak a mozgósítás hatálya alá tartozni – mondta Maljuszka.

Az igazságügyi miniszter szerint nem minden katonai parancsnok áll készen arra, hogy az elítélteket egységeibe vegye.

– Senkire sem fogunk ilyen mozgósított katonákat rákényszeríteni. Valószínűleg külön különítményekről lesz szó. De mindenesetre csak azok a parancsnokok kapnak megfelelő egységeket a haza védelmére, akik megértik, hogy kikkel fognak bánni, és hogyan kell velük dolgozni – mondta a miniszter.

Nem tudom, emlékeztek-e rá, hogy mi volt az ukránok és a Nyugat reakciója akkor, amikor a háború elején híre ment annak, hogy az oroszok (a Wagner magánhadsereg) a börtönökből toboroz katonákat a fogvatartottak köréből. A globalisták azt szeretnék, hogy ne emlékezzünk erre, de mi nem felejtünk, én biztos, nem!


Jól emlékszem, hogy mint egy botrányról, úgy írtak róla. Azt mondták, embertelen, hogy köztörvényes rabokat visznek a frontra, akik majd bestiális cselekedeteket hajtanak végre a harcok során.

S kérdezem én: az ukrán elítéltek nem fognak durva dolgokat tenni a háborúban? Ők majd megérkeznek öltönyben és nyakkendőben, s majd rózsákat osztanak a lövészárkokban, és erkölcsi fejtágítót tartanak a bajtársaiknak? Aligha! Persze ez nem is elvárható, de az igen, hogy mérje a sajtó azonos mércével az intézkedést!

Legyen a rabok egyenruhába öltöztetése elfogadott vagy tiltott! De akkor mindkét oldalon!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét