Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A különböző háborús tudósításokban, Facebook-bejegyzésekben nagyon sok olyan történetről számolnak be, amelyek a szörnyű háború emberi sorsait mutatják be.

A frontvonalakon ellenséges csapatok állnak szemben egymással, de ezekben az alakulatokban olyan emberek harcolnak, akiknek egyébként, személy szerint nincsen problémájuk egymással. Sokan még azzal is tisztában lehetnek, hogy a nagyhatalmi érdekek kényszerítik őket a lövészárkokba.

Az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban egy nagyon megindító történetre bukkantam. E szerint Avgyejevka elfoglalása során Szergej rohamcsoportja egy lerobbant óvoda épületében foglalt állást, és tartotta azt két napig. Mint írták, a harcok során a katona súlyosan megsebesült: kettős sípcsonttörést és karsérülést szenvedett, emellett egy repesz a szemét is megsebesítette – írta a SHOT.


A férfit bekötözték és elrejtették azzal, hogy várja meg az evakuálást. Az evakuálás helyett azonban más jött – Szergej hamarosan lépéseket hallott. Amikor felszólította az illetőt, hogy adja meg a hívójelét, csak egy kérést hallott: „Kérem, ne lőjenek! Fegyvertelen vagyok, és nincs rajtam golyóálló mellény.” Kiderült, hogy egy AFU-katona futott felé, és azonnal megadta magát.

Szergej és a neki magát megadó AFU-katona aztán három napig heves ágyúzást élt át, és emiatt nem lehetett evakuálni őket. Hadifoglya azonban mellette maradt, az ukrán férfi a tűzharc ellenére egész idő alatt vitte neki a vizet egy pocsolyából.

Mint kiderült, Alekszandr 25 éves és Nyikolajevből mozgósították erőszakkal. Amint az ágyúzás véget ért, a katonaság el tudta Szergejt szállítani a frontvonalról. Az orosz megköszönte megmentőjének a segítséget, kezet fogott vele, és mindenkit figyelmeztetett, hogy Alekszandr megmentett egy orosz katonát.


Gondolom, ha Alekszandr valamilyen oknál fogva visszakerülne Ukrajnába, akkor a Zelenszkij-kurzus pribékei, az Azov-ezred vagy a Jobb Szektor tagjai durván megbüntetnék azért, mert megmentette az orosz katonát. Bizonyára kíméletlenül elbánnának vele azzal a szöveggel, hogy Putyin katonája minden körülmények között ellenség.

Alekszandrnak azonban helyén volt a szíve, mert tudja: az orosz katona addig ellenség, amíg fegyverrel a kezében harcol. Ha megsebesül, és védekezésre képtelen lesz, akkor már csak egy EMBER. Ugyanolyan szerencsétlen, mind a globalisták háborújának valamennyi ártatlan és szerencsétlen áldozata!


Előző cikkAmi az oroszoktól átok, az az ukránoktól áldás lenne?
Következő cikkZelenszkij elnök nagyon durván nekiment Ferenc pápának

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét