Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az orosz gyilkosok és kínzók csak azért nem vonulnak tovább Európába, mert az ukránok fegyverrel és kék-sárga zászló alatt visszatartják őket. Ukrajnában sok volt az egykor fehér házfal és templom, amelyeket most az orosz gránátok égetnek és törnek össze. És ez nagyon ékesszólóan beszél arról, hogy kinek kell megállnia ahhoz, hogy a háború véget érjen – fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

Ukrajna elnöke tehát így reagált Ferenc pápa kijelentésére, amely szerint az ukránoknak meg kellene lengetniük a fehér zászlót. A nyilatkozatot az Index.hu szemlézte.

A színészelnök kiemelte: „Mindenki, aki életeket és embereket véd, a legbecsesebb küldetést teljesíti, ami egy ilyen embertelen invázióval szemben lehetséges.” Szavai szerint, „amikor az orosz gonosz 2022. február 24-én elkezdte ezt a háborút, minden ukrán felállt, hogy megvédje magát. Keresztények, muszlimok, zsidók – mindenki. És köszönetet mondok minden ukrán lelkésznek, aki a hadseregben, a védelmi erőknél szolgál.”


– Ők a frontvonalban vannak. Védik az életet és az emberiséget. Imával, beszélgetéssel és tettekkel támogatnak minket. Ez az, amit egyháznak nevezünk – az emberekkel együtt. És nem két és fél ezer kilométerre – valahol távol, virtuálisan – közvetít azok között, akik élni akarnak, és akik el akarják pusztítani őket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök beszédében közvetlenül nem említette Ferenc pápát, de nyilvánvalóan az egyházfőnek arra a nyilatkozatára utalt, amelyben a pápa azt tanácsolta Ukrajnának: „Legyen bátorsága a fehér zászlóhoz” és tárgyaljon Oroszországgal.

Tovaris Zeleszkij! Mi sosem fogunk elfáradni abban a küldetésünkben, hogy rámutassunk arra, ha ön nem mond igazat! Pontokba szedve most is helyre tesszük a sületlenségeit:


1, Először is meg kell védenünk Ferenc pápát, aki jót akar, Ukrajnának is. Nem megadásra szólított fel, hanem arra, hogy mindenki mentse a menthetőt, a civilek életét, de a katonákét is. Ha nem lesz béke, akkor a háború valamelyik fél kapitulációjáig tart, és nem Oroszország lesz az, amelyik letérdel! Ebben mindenki biztos lehet! Márpedig, ha Moszkva győz, akkor az ukránok sokkal rosszabbul fognak járni, mintha most kötnének békét! Erre a megjegyzésünkre majd mindenkit emlékeztetünk a háború végén!

2, Oroszország nem akar Európán keresztül végigmasírozni, mert nem áll érdekében! Neki Ukrajnával van elszámolnivalója, Nyugat-Európával nem, még akkor sem, ha Putyin mélyen megveti a globalistákat! Az orosz elnöknek eszében sincs megtámadni a NATO-t!

3, S végül jelentsük ki újra: Oroszország nem akarja elpusztítani az ukránokat! Ha ez lenne a terve, akkor azonnal leradírozhatta volna Ukrajnát a térképről, megvannak ehhez a fegyverei. Ehhez képest a háború több mint két éve alatt alig több mint tízezer a civil áldozatok száma.

Ez nagy szám ahhoz képest, hogy egy ember elvesztése is tragédia, de tegyük gyorsan hozzá: Gázában a helyi egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint több mint 31 ezer ember halt meg és csaknem 73 ezren megsebesültek 2023. október 7-e óta, azóta, hogy az izraeli hadsereg megkezdte támadásait a palesztin enklávé ellen.

Ha Putyin pusztít, akkor mit csinál Netanjahu Gázában, ahol ötödannyi idő alatt több mint kétszer annyi a civil áldozat, mint Ukrajnában?


Előző cikkEgy végtelenül emberi gesztus egy embertelen háborúban
Következő cikkSzánalmas mesével próbálnak világmegmentőt faragni Bidenből

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét