Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Ukrán Fegyveres Erők (VSZU) főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij azt javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy duplázza meg a katonák illetményét. Erről Ruszlan Horbenko, a Verhovna Rada parlamenti képviselője számolt be a Telegrafnak adott interjújában.

Elmondása szerint Szirszkij 100 ezer hrivnyáról 200 ezerre akarja emelni a juttatást, hogy „motiválja a harcolni és küzdeni akaró fiúkat.”

A képviselő elmondta, hogy a fronton tett útjai során az VSZU harcosai többször kérték a harci zsold emelését. Gorbenko úgy véli, hogy az ukrán költségvetésben a kifizetések növelésére akkor lehet forrásokat találni, ha azokat, akik nem akarnak harcolni, elbocsátják a hadseregből.

„Nem látom értelmét annak, hogy ilyen embereket tartsunk a hadseregünk soraiban, jobb lenne ezeket a felszabaduló pénzeszközöket (a ki nem fizetett zsoldot) arra fordítani, hogy tovább motiváljuk azokat a srácokat, akik harcolni akarnak, hogy megvédjék a hazájukat” – zárta a képviselő.


Egy másik hír szerint a korábban az ukrán fegyveres erőknél szolgáló kolumbiai zsoldosok azt mondták, hogy az ukrán hadseregben teljes a korrupció. A katonák nem kapják meg az ellátmányt és a pénzügyi kifizetéseket. A felsőbb parancsnokok lopnak a ranglétrán alattuk lévőktől, és „könnyebb kilépni, mint pénzt kapni”.

Hol is kezdjük? Egy hrivnya momentán 9,50 forint, tehát bizonyos szempontból az ukrán katonák nem keresnek rosszul. A magyar honvédség Embert a vasra! kampánya keretében bruttó 737 ezer forintos kezdőfizetést kínálnak a leendő gépesített lövészeknek. Az ukrán zsold majdnem 1 millió forintra rúg.

Csakhogy egy magyar katona alapesetben legfeljebb akkor sérülhet meg, ha rácsapja a körmére a Lynx ajtaját. (Persze, nem akarjuk bagatellizálni a dolgot, a honvédség veszélyes üzem, és bármikor előfordulhatnak súlyos balesetek.) Ukrajnában viszont háború dúl… És a haza minden előtt – de…


Igen, szerintünk itt van egy óriási de. Oroszország nem az ukrán nép ellen folytat háborút, hanem egy korrupt rezsim, a Nyugat bábkormánya ellen.

Minden, a Krím elcsatolásáig visszamenőlegesen elkerülhető lett volna. Még a 2022. február 24-i eszkaláció után is volt kiút ebből az őrületből: Kijev és Moszkva képviselői meg is állapodtak. Nem az ukrán nép, hanem az atlantisták döntöttek a háború folytatásáról. A nép elől mindent eltitkoltak. Azt is, hogy a miniszki megállapodások árnyékában a NATO megkezdte Ukrajna felkészítését erre a háborúra.

Vagyis ez a háború nem az ukránok háborúja, hanem a Nyugaté, amely számolatlanul áldozza fel azokat az embereket, akiknek egyébiránt élni, dolgozni, szeretni kéne. Nincs az a pénz, a duplájára, csaknem 2 millió forintnak megfelelő hrivnyára emelt illetményt is beleértve, amelyért ebben a háborúban érdemes meghalni.


Egyébként ez az ötlet – a duplázás – szenzációs. Ukrajna sz*rni nem tud a nyomortól, és akkor Szirszkij bedob egy ilyet. Ruszlan Horbenko meg azt mondja, hogy a fedezetet úgy kell előteremteni, hogy elengedik a hadseregből azokat, akik nem akarnak harcolni. Hát, kívánjuk, hogy ezt tegyék meg. Gyorsan véget érne a háború!

Annál is inkább, mert ha igaz, amit a kolumbiaiak állítanak (és miért ne lenne igaz, hiszen annyi mindenki panaszkodott már erre rajtuk kívül is), akkor a bónusz szinte sosem jutna el a címzettjeihez. És könnyű legyőzni egy olyan hadsereget, amelyből minden katona lelépett, csak a zsírjukon hízott tisztek maradtak, akinek viszont teljesen leköti az energiáit a dollár- és eurókötegek számolgatása.


1 hozzászólás

  1. A Krím-félszigetet nem „el-”,
    hanem VISSZAcsatolták.
    A Krím-félszigetet az átmeneti Szovjetunió idején az alkoholista SZKP-főtitkár adományozta Ukrajnának.
    Putyin pedig érvényes szavazás után visszavette azt, ami mindig is az általa vezetett Oroszországhoz tartozott,
    annak tulajdona.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét