Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Románia visszaköveteli azt az aranyat Moszkvától, amelyet még 1916-17 folyamán menekítettek oda, és amiről később egyébként hivatalosan is lemondott. Az Európai Unió támogatásáról biztosította Bukarestet – derült ki a TASZSZ híradásából.

A hírt később a hírügynökség eltávolította az oldaláról, valószínűleg azért, mert a beszámolóban Dmitrij Mevegyev posztját is idézték. Hogy mi lehetett a gond az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesének írásával? – azt döntsétek el ti.

„Hát, nem is tudom, mit válaszoljak ilyen szemtelenségre? Az EU 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont lopott el”, és most a román arany visszaadását kéri. „Nincs mit mondani, csak elküldeni lehet őket… Menjenek a francba” – írta ki Medvegyev a VKontakte oldalára.

Majd hozzátette: „a román, mint tudjuk, nem egy nemzet, hanem egy életforma”.

***


Napközben a Telegram-oldalunkon már megosztottuk az alábbi hírt: A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint „Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, civilek és diákok szervezeteivel közös rendezvényén Julia Navalnija üzenete is hallható lesz” március 15-én. A kommüniké igazán „karigerisre” sikeredett azáltal, hogy sikerült elírni a „sztárvendég” nevét.

– Navalnaja lesz az, Gergő. Navalnaja… – jegyeztük meg akkor. (Nem mellesleg Julija). Azóta viszont kiderült, mi mondanivalója van a néhai rasszista aktivista, majd amerikai báb feleségének. Március 15-e alkalmából arról beszélt, hogy a férjével Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tudott volna egyedül megbirkózni, és Ukrajnát sem támadta volna meg, ha nincsenek olyan „szövetségesei” az Európai Unióban, mint Orbán Viktor.

Nos, a helyzet az, hogy Alekszej Navalnij még az ukránok és a saját munkatársai szerint sem merénylet áldozata lett. Ráadásul Moszkva el akarta cserélni az USA-val. Persze vannak emberek, akiket a tények csak a legritkább esetben zavarnak meg. Nem mellesleg, Navalnij özvegyének lenni könnyebb és jobban fizető állás, mint elmenni mondjuk egy irodába dolgozni.

Egyébiránt kíváncsiak lennénk a részletekre: vajon Putyin fogta le szerencsétlent, és Orbán tolta le a torkán a Novicsokot vagy fordítva? És van már magyar bankszámlája Navalnajanak vagy euróban várja a lelkes rajongók utalásait?

***


„A (nem mi hagytuk le a z-betűt) ukrán hatóság letartóztatja a vallási gyűlöletre uszító, oroszbarát bűnszervezet négy tagját” – írja az Index. A bűnözők tömegesen gyártottak és terjesztettek Kreml-barát narratívákat és provokatív üzeneteket, amelyek célja a társadalmi-politikai helyzet destabilizálása és a vallási gyűlöltet szítása volt Ukrajnában. A csoportnak 14 tagja volt, akik közül négyet őrizetbe vettek.

A portál cikke egy az egyben az Urajinszka Pravda oldaláról lett átmásolva. Semmit nem változtattak rajta. Szóval, a félreértések elkerülése véget itt szeretnénk jelezni: a szóban forgó „bűnszervezetet” úgy hívják, hogy az ortodox egyház. Az államellenes bűncselekménnyel gyanúsított, és várhatóan hosszú évekre rács mögé kerülő „tettesek” pedig papok és az egyház világi dolgozói.

Igen. Ukrajna egy ilyen szabad és felvilágosult hely, ahol az egyetemes pravoszláviát üldözik. Ha valaki nem ismerné a történetet: 2014 után Kijev támogatásával létrehoztak egy nacionalista egyházat. Mert ugye Jézus is arról beszélt, hogy legyetek soviniszták. Ja… nem. Szóval, aki a „nemzeti egyházhoz” tartozik, az jó pap, jó keresztény, aki nem, az Moszkva ügynöke. Ennek szellemében jártak el most is az ukrán inkvizítorok.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét