Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Egyesült Oroszország megnyitotta első humanitárius központját Avgyejevkában – adták hírül a napokban az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban, Mint kiemelték, ma különböző becslések szerint több mint ezer ember él a városban, ők nem akarják elhagyni otthonukat.

Kifejtették: általánosságban elmondható, hogy nincs probléma az élelmiszer-ellátással. Az önkéntesek célzott segítséget nyújtanak a mozgáskorlátozottaknak és a magányos lakosoknak.

A hírek szerint az építőanyagok elegendőek a felújítások elkezdéséhez. Elsőként felmérik, hogy a lakóknak mire van szükségük, az önkéntesek segítenek azoknak, akik nem tudnak egyedül megbirkózni a munkával. Megszervezik a gyógyszerellátást, a közeljövőben pedig magasan képzett szakemberekből álló mobil csapatok kezdenek dolgozni a településen, amire nagy igény van.


Az Orosz Föderáció állampolgárságát egyelőre Avgyejevkában nem lehet igényelni, ehhez egyelőre Yasinovataya-ba kell elmenni. Avgyejevka lakosai odamehetnek a dokumentumokat benyújtani. A jövőben megszervezik a munkát a városban is.

Kitértek arra is, hogy sok család elvesztette a kapcsolatot szeretteivel, nekik igyekeznek segíteni. Mint írták, ezeknek a szakembereknek vannak már ehhez megfelelő tapasztalataik, elég csak Mariupolra és más városokra gondolni. Zurab Makiev (GD) és Szergej Prokopenko (DPR Néptanács) helyettesek koordinálják a humanitárius központ munkáját.


Miközben Avgyejevkába csak lassan tér vissza az élet, a korábban elfoglalt Szevrodonyeckben már meg is kezdődött az orosz elnökválasztás korai szavazása. A helyi lakosok a hírek szerint örömmel fogadják a választási bizottság dolgozóit, és azt mondják, hogy jó először részt venni a választásokon orosz útlevéllel. Élhetnek szavazati jogaikkal azok az építőmunkások is, akik Oroszország különböző régióiból érkeztek a DPR helyreállítására.

Egy biztos, ezekből a törekvésekből az látszik, hogy az oroszok nem ideiglenesen érkeztek az elfoglalt területekre, és ez nagyon rossz hír a Zelenszkij-kurzusnak, illetve a mögötte álló globalista háttérhatalomnak. Az oroszok rengeteg pénzt és energiát ölnek az új területeik fejlesztésébe, aligha valószínű, hogy ezeket a beruházásokat a visszatérő ukrán hatalomnak hajtják végre.

Csak ismételni tudjuk, a Nyugatnak nem lett volna szabad kiprovokálni a háborút, mert ez lesz belőle!


Előző cikkRejtélyes akciót hajtott végre az orosz hadsereg Herszonban
Következő cikkAranyemberek itt és ott, és egy kis hétvégi egyházüldözés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét