Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Emmanuel Macron francia elnök a Le Figarónak adott interjújában reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fenyegetéseire – erről adott hírt az Index.hu. A hírportál emlékeztetett arra: Vlagyimir Putyin szerdán arról beszélt, hogy Oroszország készen áll atomfegyverek bevetésére, ha az orosz államiságot, szuverenitást vagy függetlenséget fenyegetés éri.

Ezután kifejezte reményét, hogy az Egyesült Államok elkerül minden olyan eszkalációt, amely nukleáris háborút válthatna ki. Majd rögtön hangsúlyozta, hogy Oroszország nukleáris erői készen állnak a bevetésre arra az esetre, ha közvetlen fenyegetés érné függetlenségét.

Macron az orosz vezető fenyegetéseire reagálva, amelyek Oroszország nukleáris háborús készültségéről szóltak, kijelentette, hogy Franciaország nem fél – írja a horvát Index.


– Mindenekelőtt védve kell éreznünk magunkat, mert atomhatalom vagyunk. Készen állunk, és van egy doktrínánk az atomfegyverek felhasználására vonatkozóan – mondta Macron az interjúban, hozzátéve, hogy „nem helyénvaló ilyen fenyegetéseket megfogalmazni egy olyan országgal szemben, amelynek atomfegyverei vannak”.

A francia elnök hangsúlyozta, hogy amikor nukleáris fegyverekről van szó, szükségtelen a hencegés. – Nagy a felelősségünk ilyen fegyverek birtokában, nem hagyhatjuk, hogy bármilyen fegyveres konfliktus eszkalálódjon – fűzte hozzá.

Emmanuel Macron korábban azt mondta, hogy Franciaország soha nem fogja átvenni a kezdeményezést az ukrajnai háborúban. Hozzátette azonban, hogy a Nyugatnak nem szabad hagynia, hogy Moszkva győzzön.


– Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak. Én vagyok Franciaország elnöke, és én döntök – beszélt össze-vissza a francia elnök.

S hogy miért írom, hogy Macron össze-vissza beszél?

1, Az anyakomplexusos francia elnök elfelejt egy nagyon fontos körülményt. Amíg Franciaország területe 551695 négyzetkilométer, addig Oroszországé több 17,2 millió, amelynek legtávolabbi pontja csaknem 15 ezer kilométerre van Párizstól.

S mi következik ebből? Hát az, hogy amíg Franciaország képtelen lenne lefedni rakétákkal Oroszországot, Moszkva el tudná takarítani a Föld színéről Macron országát úgy, hogy utána már csak a történelemkönyvekben lehetne róla olvasni! Ezt nem árt szem előtt tartani! S jobb, ha Franciaország fél, mert megijedni késő lesz!


2, Macron képes volt egy gondolatban leírni, hogy „Franciaország soha nem fogja átvenni a kezdeményezést az ukrajnai háborúban. (…) Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak.” Akkor hogyan nem kezdeményeznek, ha lesznek francia csapatok Ukrajnában? Misziő Macron! Kéne kicsit gondolkodni!

Előző cikkAranyemberek itt és ott, és egy kis hétvégi egyházüldözés
Következő cikkTízszeres ár, avagy így működnek a szankciók kicsiben

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét