Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Bízom benne, hogy a NATO nem avatkozik bele az Ukrajnai háborúba, valamint hogy Franciaország nem küld hadsereget segítségül – jelentette ki a RBC Ukraine tudósítása szerint Antonio Tajani olasz külügyminiszter, a hírt itthon az Index.hu szemlézte.

Tajani hozzátette: Oroszországgal háborúzni egy harmadik világháború kockázatát jelenti. Az olasz külügyminiszter ezzel Emmanuel Macron szavaira reagált, aki még február végén vetette fel annak lehetőségét, hogy a NATO csapatokat küldjön Ukrajna megsegítésére.

A francia elnök legutóbb pedig azt mondta: a Nyugatnak nem szabad hagynia, hogy Moszkva győzzön. – Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak. Én vagyok Franciaország elnöke, és én döntök – jelentette ki. A bejelentéssel kapcsolatban Putyin is megszólalt, hozzátéve, hogy Moszkva készen áll az atomfegyverek bevetésére, ha az orosz államiságot, szuverenitást vagy függetlenséget fenyegetés éri.


Sajnos nem mindenki gondolkodik ennyire józanul, különösen a lengyel, az észt és a lett politikai vezetés teljesen be van sózva, és nagyon rokonszenveznek Macron életveszélyes téveszméjével. Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter például úgy fogalmazott: „A NATO-csapatok jelenléte Ukrajnában nem elképzelhetetlen. Üdvözlöm Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezését”

– Egy ilyen lehetőség azt jelenthetné, hogy Putyin fél, ahelyett, hogy mi félnénk Putyintól – tette hozzá Sikorski, jelentsen ez bármit is.

Kaja Kallas észt miniszterelnök pedig éppen szerdán utasította el, hogy garanciákat nyújtson a parlamentnek arra, hogy nem küldi a balti ország szárazföldi erőit Ukrajnába.

– Nem teszek ilyen ígéreteket, mert a körülmények változhatnak – hangsúlyozta a kormányfő. Most pedig Edgars Rinkevics lett elnök tett merész nyilatkozatot, amely szerint a Nyugatnak nem kell attól tartania, hogy vörös vonalakat húz Oroszországnak.


– Nem magunknak kell vörös vonalakat húznunk, hanem Oroszországnak, és nem kell félnünk érvényesíteni őket. Ukrajnának győznie kell, Oroszországot le kell győzni. Russia delenda est! – mondta Edgars Rinkevics, írta meg az RBC.ua.

Az orosz reakció nem késett sokat. Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az X-en reagált Edgars Rinkevics bejegyzésére, és szintén egy latin szófordulattal üzent Rinkevicsnek: Emlékezz a halálra!

– A különböző náci szemétládáknak, akik halált kívánnak Oroszországnak – mint Rinkēvičs, a nem létező Lettország elnöke – emlékezniük kell a fasiszták sorsára, beleértve az 1943-as harkovi pert is. A megtorlás elkerülhetetlen. Memento mori! – íra Medvegyev az X-en.

Hát most lenne jó abbahagyniuk a globalistáknak a tehetetlen sodródást, amíg nem késő!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét