Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


„Fel kell készíteni a diákokat a háborúra” – jelentette ki a Mandiner szerint Bettina Stark-Watzinger német oktatási miniszter. A német Szabaddemokrata Párt politikusa szerint azt kell célul kitűzni, hogy megerősítsék a diákok „ellenállóképességét.” Véleménye szerint fontos lenne többek között „polgári védelmi gyakorlatokat” tartani az iskolákban.

A miniszter továbbá azt is felvetette, hogy az iskoláknak és a hadseregnek kapcsolatokat kellene építeniük egymással, és „nem érti” ez a felvetés miért ütközik akkora ellenállásba az országban.

Tényleg érthetetlen azok után, hogy a német történelem legsikeresebb ifjúsági mozgalma minden bizonnyal a Hitlerjugend volt. A gyerekek mókáztak, kacagtak, és csupa izgalmas feladaton keresztül erősítették meg „az ellenálló képességüket” nem csak a fizikai kihívásokkal, hanem a keleti pestis, az orosz pusztából érkező judeobolsevik szellemi méreggel szemben is.

Komolyra fordítva a szót, ha Bettina Stark-Watzinger nem érti, miért akkora az ellenállás a német fiatalok militarizálása ellen, az azt jelenti, hogy a történelemoktatást kell mindenekelőtt megerősíteni Németországban, és némelyik felnőttet is vissza kéne ültetni az iskolapadba – vele az élen.

***


A NATO európai tagországai nem tudják fedezni a védelmi kiadásokat. Az államoknak összességében évi 56 milliárd eurójuk hiányzik, hogy teljesíteni tudják a szövetség elvárását, a GDP 2 százalékát kitevő védelmi ráfordítást – állapította meg a német Gazdaságkutató Intézet (IFO).

„Azok az EU-országok, amelyek tagjai a NATO-nak, és amelyek a legjobban elmaradnak a szövetség védelmi kiadási céljaitól, köztük Olaszország, Spanyolország és Belgium, pénzügyi nehézségekkel küzdenek” – állapították meg a kutatók.

A jelentésben leszögezték, hogy korábban Németországnak volt a legnagyobb védelmi hiánya, de Berlinnek sikerült csökkentenie a szakadékot. Spanyolország 11 milliárd eurós hiánnyal, Olaszország 10,8 milliárd euróval és Belgium 4,6 milliárd euróval szintén a lista élén áll. Tavaly ezen országok adóssága meghaladta GDP-jük 100% -át.

Erre a hírre rengeteg poént fel lehetne húzni. Olyanokat, hogy – Jean, nem látta a védelmi kiadásokra szánt 56 milliárd eurót, tegnap még itt volt?! De tegnap nem is volt ennyire másnapos, Uram. A legjobb mind közül azonban ez: Oroszország államadóssága a GDP 17,65 százaléka.

***


Kína gazdasága továbbra is erős és ígéretes, többek között a kormányzati erőfeszítéseknek és a nagy piaci potenciálnak köszönhetően, annak ellenére, hogy egyes nyugati médiumok becsmérlik Kína gazdasági kilátásait – mondták kormányzati tisztviselők, szakértők és követek a pénteken Pekingben tartott, „Kína gazdasági kilátásairól” szóló nagyköveti kerekasztal-párbeszélgetésen.

Kína gazdasági növekedése 2023-ban 5,2 százalékos lesz, szemben az Egyesült Államok mindössze 2,5 százalékos, Japán 1,9 százalékos és Franciaország 0,9 százalékos növekedésével. Ez a növekedés azt mutatja, hogy Kína gazdasága továbbra is volumenében növekszik, és a minősége folyamatosan javul – derült ki a Global Times összefoglalójából.

Egyébként ez is egy csattanós válasz az előbbi, a NATO-tagok gazdasági nehézségeiről szóló hírre…


Előző cikkMedvegyev halálos üzenetet küldött a bolondok koalíciójának
Következő cikkMegszólt a sötét európai uniós gödörből a Románia nevű lyuk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét