Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Kiszivárgott dokumentumok szerint alaposan megágyaztak az orosz elnökválasztásnak – ezzel a címmel közölt egy érdekfeszítőnek szánt cikket az Index.hu. A hírportál ebben arról írt, hogy február végén kiszivárgott több ezer oldalnyi titkosított dokumentum, valószínűleg az orosz elnöki adminisztráció környékéről. A csomagot egy észt hírportál kapta meg. A Delfi, amely Észtország egyik legnépszerűbb online hírportálja, észt és orosz nyelven is szolgáltat hírtartalmat.

Az észt hírportál azonban nem tartotta meg a dokumentumcsomagot magának, hanem elküldte európai „oknyomozó” portáloknak, így például a lengyel Frontstory.pl-nek, a svéd Expressennek, a Meduza és az iStories nevű független orosz hírszolgáltatóknak, a német Der Spiegelnek és a ZDF-nek, valamint az osztrák Der Standardnak és a svájci Tamediának. Emellett szakértőkkel olvastatták el az anyagot, és kértek tőlük is értékelést a leírtakkal kapcsolatban.

Mint azt Index kifejtette, a nagyon hosszú elemzés lényege, hogy a dokumentumokból kiderül, milyen intézményesített eszközökkel dolgoznak már évek óta Putyin újabb elnöki ciklusának biztosításán, miként épül egy pánorosz propagandahálózat és egy internetes cenzúragépezet, készülve az információs hadviselésre, és végül hogyan dolgozzák meg, „integrálják” a donyecki medencében elfoglalt ukrán területen élő, többségében orosz ajkú lakosságot. A három fő területre 1,1 milliárd eurónak megfelelő mennyiségű rubelt különítettek el.


Sok minden más mellett arról írnak, hogy a kedvelt véleményvezéreket külön pénzelik. Vlagyimir Szolovjov cége – a dokumentumok szerint – 2023-ban 15 millió eurónyi támogatást kapott, idén már 30 milliót. Maria Lvova-Belova neve mellé, aki az Elnöki Hivatal Gyermekjogokért felelős biztosa, pedig erre az évre 420 ezer eurónyi rubelt szignáltak. A cikket tovább nem részletezzük, aki akarja, olvassa el.

Ennyit is csak azért idéztünk a cikkből, mert e szerint – ha az abban állítottak igazak –, az orosz elnöki adminisztráció óriási erőket mozgósít Putyin hatalmának megtartása érdekében.

1, De mi mást tenne? Máshol, akár Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban vagy az USA-ban nem azért dolgozik a vezetés körüli adminisztráció, hogy az elnököt, miniszterelnököt vagy éppen kancellárt hatalomban tartsa? Mutassanak nekem egy olyan országot, ahol a vezető körüli apparátus azon fáradozik, arra fordít energiákat, hogy az ellenzéket helyzetbe, hatalomba segítse! Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy a Biden-adminisztráció abba öl pénzt, hogy Trumpot jutassa az elnöki székbe, vagy Macron környezete Marine Le Pen megválasztásáért költ vagyonokat? Na ne!


2, De vajon miért fordít ennyi energiát és költ ennyi pénzt az orosz elnöki adminisztráció arra, hogy Putyint újraválasszák, ha a politikus legalább két éve haldoklik? (Ha valaki nem érti, ironizálunk…) Ugye emlékeztek rá, hányszor írta meg a globalista sajtó, hogy Putyinnak nincs sok hátra, hogy életmentő műtéteket hajtottak végre rajta, folyton szanatóriumban kezelik, csak úgy alszik, ha az orvosai fogják a kezét, végstádiumos rákos és folyton dublőrök helyettesítik!

Ezt annyiszor leírták a globalisták, hogy talán már maguk is elhitték. Most pedig le merik írni, hogy ennek a „haldoklónak” a hatalomban tartásáért feszül meg az orosz elnöki adminisztráció? Hogy is van ez?

Persze a hülyeséget nehezen engedik, ezzel a címmel jelent meg cikk a Privátbankár oldalon: „Putyin most is nyerni fog – de mi történik majd a halála után?”


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét