Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A román külügyminisztérium elítéli az orosz hatóságok által illegálisan elcsatolt vagy megszállt ukrajnai területeken megtartott orosz elnökválasztást, akárcsak a moldovai és a georgiai megszállt területeken megrendezettet – írta az X közösségi platformján a bukaresti külügyi tárca.

Az Agerpres román hírügynökség szerint a bejegyzés úgy fogalmaz, hogy az orosz hatóságok által megszállt vagy elcsatolt ukrajnai területeken megszervezett orosz elnökválasztás sérti a nemzetközi jogot, Ukrajna szuverenitását és területi integritását. – Az ilyen választások törvényellenesek, így az eredményük is semmisnek tekinthető – hangoztatta a tárca.

A román külügyminisztérium előtte egy másik bejegyzést is közzétett, amelyben elítélte, hogy az orosz hatóságok a Moldovai Köztársaság Dnyeszteren túli, zömmel oroszok lakta, szakadár régiójában, valamint a nemzetközileg Grúziához (Georgiához) tartozónak tartott, de szintén szakadár Abháziában és Dél-Oszétiában is megrendezik az elnökválasztást. Bukarest szerint ezek is törvénytelenek és sértik a nemzetközi jogot.


– A román külügyminisztérium múlt pénteken közleményben tudatta, hogy nem ismeri el legitimnek az orosz hatóságok által 2014 óta illegálisan elcsatolt vagy megszállt ukrajnai területeken megtartott orosz elnökválasztást, a román állampolgárokat pedig eltanácsolta attól, hogy megfigyelőként részt vegyenek a voksoláson ilyen területen – számolt be az MTI.

Azért szeretem a románokat, akik mint Medvegyevtől megtudtuk, nem nemzet, hanem életforma – ez nagyon jó szöveg!!! – mert majdnem mindig két lábbal állnak a földön. De ott a majdnem szó, így mondjuk úgy, hogy lebegnek a levegőben. Nagyjából úgy, ahogy Romanus, aki mivel Romulus és Remus miatt nem fért hozzá anyja csecseihez, az apján csünghetett.

De félre a tréfát, a külügyi tárca közleménye azért egyszerre dühítő és szórakoztató, mert Románia nemcsak nemzetként nehezen értelmezhető, de országként is, legalábbis Oroszország szemszögéből. Nagyjából akkora, mint amekkora területet Moszkva kihasítani készül Ukrajnából.


Magyarán porszem a 17,2 millió négyzetkilométeres Oroszországhoz képest. Így Moszkvát pont nem érdekli, hogy Románia mit tart legitimnek és mit nem, és a románoknak tetszik az orosz elnökválasztás menete vagy nem.

Másodszor, ha Románia úgy gondolja, hogy nagyon felháborító, amit a Putyin vezette Oroszország csinál, akkor vegyen elégtételt. Klaus Iohannis román elnök utazzon el Moszkvába, és mondja meg Putyinnak a magáét! Ne csak a Magyarországtól megkapott Kárpátok lábainál emberkedjenek, hanem álljanak ki magukért! De úgy hiszem, a bátor románoknak a jövőben is marad a szájkarate és az álmodozás, hogy amit mondanak, annak van súlya.

Álmodozzatok, és számolgassátok a szőrszálakat ott, alul!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét