Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Sértő Sztálinra nézve, hogy Putyint hozzá hasonlítják – erről beszélt Sir Andrew Wood volt oroszországi brit nagykövet, akivel hétfő reggel készített interjút a Sky News, a cikket itthon az Index.hu szemlézte. Az egykori diplomata arra a kérdésre válaszolta ezt, hogy arról faggatták, mit szól ahhoz, hogy Grant Shapps védelmi miniszter Vlagyimir Putyint „modern kori Sztálinnak” nevezte az orosz elnököt.

– Sztálin egy aljas és vérszomjas rendszert működtetett, de ez egy szervezett rendszer volt. Az, ahogyan Oroszországot most Putyin irányítja, nem egy rendes rezsim abban az értelemben, hogy semmilyen módon nem szervezett, kivéve, hogy azt kell tenned, amit Putyin mond neked – mondta.

Mielőtt innen továbbmennék, tennék egy-két megjegyzést. Először is kezdjük ott, hogy a sztálini Szovjetunió orosz áldozatainak számát legkevesebb 20 millióra becsülik, de egyesek – például a Nobel díjas Alexander Szolzsenyicin – 60 milliós számról beszélt.


Érdemes ezt szem előtt tartani, amikor valaki Putyint Sztálinhoz hasonlítja, na, pláne, ha vérszomjasabbnak állítja be az orosz elnököt, mint a kommunista vezért. Az pedig maga a teljes abszurd, hogy valaki azért nevezi „rendes rezsimnek” a sztálini rendszert, mert szervezet rendszer volt…

De menjünk tovább, mert a volt oroszországi brit nagykövet is folyatatta. Arra a kérdésre, hogyan látja most Oroszországot, Sir Andrew Wood azt válaszolta: „szánalommal”.

– Azt hiszem, durván fogalmazva, Putyin az országa árulója. Olyasmit hozott létre, ami most elsősorban az erőszakban és a vérben érdekelt. A háborút vívja, ami őt irányítja. Amikor az orosz nép egységéről beszél maga körül, és az ezért érzett hálájáról, akkor hülyeséget beszél – tette hozzá a volt diplomata. Gondolom, nemcsak én nem értem, amit az angol félnótás hablatyolt, hanem más sem.


Amit viszont Volodimir Zelenszkij mondott, azt már értem, bár nagy jelentősége annak sincs. A színészelnök valami olyasmit mondott, hogy szerinte semmilyen legitimitása sincsen Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz elnök újabb választási győzelmének.

– Ennek a választási csalásnak nincs legitimitása és nem is lehet. Ennek a személynek a hágai vádlottak padján a helye, erről kell gondoskodnunk, és mindenkinek, aki az életet és a tisztességet becsüli a világon − hangoztatta az ukrán államfő vasárnap esti videóüzenetében. Ennyit maradt neked Zelenszkij, a barlangodból videóüzengetni!

A neheze azonban csak most jön, majd rájössz a saját kínodon!


Előző cikkOrdas hazugsággal magyarázzák a román NATO-bázis bővítését
Következő cikkEzt aztán jól összehozták maguknak az ukránok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét