Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Franciaország egy Ukrajnába küldendő kontingenst készít elő, első lépésben mintegy kétezer fős katonai személyzetről van szó – közölte Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SzVR) igazgatója. Hozzátette: a francia egység az orosz hadsereg kiemelt célpontja lesz. Nariskin megjegyezte, hogy a francia hadsereg láthatóan aggódik a megnövekedett számú francia áldozatok miatt Ukrajnában.

Az SzVR vezetője szerint Franciaország elismeri, hogy Párizs a 20. század második felében az algériai háború óta nem ismert ilyen veszteségeket külföldön. Emiatt az ország katonai vezetése elégedetlenségtől tart a francia hadsereg tisztjei körében.

Nariskin nyilatkozatát olvasva, azt kell, hogy mondjam, nem lettem sokkal okosabb. Nem tudom, honnan veszi az SzVR igazgatója, hogy Franciaország egy Ukrajnába küldendő kontingenst készít elő, első lépésben mintegy kétezer fős alakulatot!


Nem állítom, hogy ez nem igaz, de nem tudjuk, milyen csaptokról van szó. Persze, bizonyos értelemben, ha a francia katonák Ukrajna területére lépnek, majdnem mindegy, hogy csak a háttérben lennének, vagy a frontra mennének, mert célpontokká válnának.

Nem tudom, Nariskin mire gondol ezzel az állításával: „a francia hadsereg láthatóan aggódik a megnövekedett számú francia áldozatok miatt Ukrajnában”. Már most is vannak francia hivatásos katonák nagyobb számban Ukrajnában? Vagy a zsoldosokra céloz? Utóbbiak és/vagy önkéntesek egyébként már a 2010-es évek végén jelen voltak (lsd. a videót lentebb) a fronton.

S mekkorák pontosan a veszteségek? Vajon mit ért az alatt, hogy „Párizs a 20. század második felében az algériai háború óta nem ismert ilyen veszteségeket külföldön”? Mi nem láttunk ilyen statisztikákat! Ti igen?


De ami a lényeg! Tegyük fel, hogy a francia csapat megérkezik Ukrajnába vonattal, és a szerelvény befut valamelyik pályaudvarra, amit aztán megrakétáznak az oroszok. Akkor mi lesz? Mi lesz akkor, ha ott meghal több száz vagy akár ezer francia? Ki vállalja majd azért a felelősséget? S mi lesz a következménye? Franciaország hadat üzen Oroszországnak?

Gondol erre valaki, amikor ilyen baromságot talál ki? “Mösziő” Macron! Önnek agyára ment a hatalom? Jó lenne, ha valaki gondolkodna, mert most még nem késő!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét