Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Egyesült Államok szerint az ukrán áttörés tárgyalóasztalhoz kényszeríti az oroszokat – ezzel a címmel közölt reménytelenül abszurd cikket az Index.hu.

Az ukrán Focus hírportál tudósítása alapján azt írták: Jack Reed, az amerikai szenátusi Fegyveres Erők Bizottságának elnöke szerint az USA-nak további finanszírozást kell jóváhagynia Ukrajna számára: fegyvereket, tüzérséget és lőszert kell adnia. Úgy véli, a további finanszírozás segít az ukrán hadseregnek abban, hogy lassan visszaszorítsa az oroszokat, de nem biztosítja az alapvető áttörést a frontvonalon.

Reed szerint, ha jóváhagyják a további támogatásokat Ukrajnának, akkor a csapatok „az év hátralévő részében lassan fogják visszaszorítani az oroszokat, nem pedig drámaian”. Meggyőződése, hogy a további amerikai segítség lehetővé teszi az Ukrán Fegyveres Erők számára, hogy 2025-ben támadásba lendüljön, és „tűzuralmat” gyakoroljon az „ideiglenesen megszállt” Krím felett.


– Ez jelentősen megnehezíti majd az oroszok helyzetét, és remélhetőleg arra kényszeríti őket, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek – mondta a szenátor.

Jack Reed emellett sürgette az amerikai törvényhozókat, hogy hagyjanak jóvá további finanszírozást, és biztosítsanak fegyvereket, tüzérséget és lőszert Ukrajnának. A szenátor úgy véli továbbá, hogy az orosz fegyveres erők nyomást gyakorolhatnak az Ukrán Fegyveres Erőkre, és átállhatnak a „megszokottabb típusú hadviselésre”, azaz a rögzített állásokra, bunkerekre és sűrű aknázásra.

Az Index.hu emlékeztetett arra, hogy március 18-án Lindsey Graham republikánus párti amerikai szenátor azt mondta: az ország kamatmentes kölcsön formájában nyújthat segítséget. Elmondása szerint Mike Johnson, a képviselőház elnöke igyekszik megtalálni a módját annak, hogy elősegítsék a Kijevnek nyújtandó segítséget.


Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat! Az ukrán áttörésnek jelenleg annyi esélye van, mint a piros hónak. De tegyük fel, hogy valamilyen általunk nem ismert körülmény hatására az ukránok mégis elkezdik visszaszorítani az oroszokat… Hogy annak nem tárgyalóasztal lesz a vége, az biztos!

Sokkal inkább azt tudom elképzelni, hogy egy ilyen esetben az oroszok általános mozgósítást rendelnek el, vagy olyan fegyverekhez nyúlnak, amilyenektől egyelőre megkímélték Ukrajnát. Az oroszok szókészletében – szerintem – a megadás nincs benne! Jó lenne, ha ezt a Zelenszkij-kurzus és a mögöttük álló atlantista háttérhatalom is világosan látná.

Ha ezt nem veszik figyelembe, csúnya felébredés lesz a vége!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét