Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Tulajdonképpen még jót is tenne, ha a nyughatatlan franciák elküldenének néhány ezredet Banderlandiába” – írta Telegramon Dmitrij Medvegyev. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint ugyanis:

Ennyi koporsóval, amelyet Franciaországba kell szállítani egy idegen, távoli országból, lehetetlen lesz eltitkolni a hivatásos katonák tömeges halálát. Megsemmisítésük fegyveres erőink kiemelt és dicsőséges feladata lesz.” S ennek következtében „a francia hatóságokat a halott katonák hozzátartozói és az ellenzék képviselői fogják gyötörni.

Végül Alekszandr Puskint idézve fejezte be hozzászólását, amely Soproni András fordításában így hangzik magyarul:

Hát küldjétek, becsmérelőink,
A vérre szomjas ifjakat:
Jut hely nekik honunk mezőin,
Hol fiaink is porlanak.

(Puskin: Oroszország rágalmazóihoz, 1831)

Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy Emmanuel Macron miért állt elő a francia csapatok bevetésének ötletével. Mindenesetre visszaszívni már nem lehet: ha be akarja bizonyítani, hogy közte és Napóleon között nem csak a gerontofília az egyetlen közös vonás, akkor kénytelen lesz elküldeni a katonáit Ukrajnába. Különben egy gyáva paprikajancsinak fog tűnni.

Ha viszont beleáll, és végig viszi, amit elkezdett, máris két közös vonást mutathat majd fel a nagy előddel: a furcsa perverzió mellett azt is, hogy képes teljesen értelmetlenül francia fiatalok ezreit a halálba küldeni Oroszország ellen.

Előző cikkNem hiszed el, miről fantáziálnak az Egyesült Államokban!
Következő cikkEurópa magát fegyverezte le az önpusztító politikájával

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét