Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az oroszországi választások után Vlagyimir Putyin nagyon sebezhetővé vált. A „választás” meghamisított eredményei csak megerősítik gyenge állapotát és a világ politikusai körében elért alacsony minősítését – ezt a véleményét a Freedom TV csatorna adásában Boris Tizenhauzen politológus fejezte ki. Mint mondta, a rekordrészvétel és a Putyinra leadott szavazatok aránya azt mutatja, hogy Putyin most van a leggyengébb állapotban egész uralma történetében.

– Soha nem volt szüksége arra, hogy az embereket fegyverrel az urnákhoz terelje – mondta. Az úgynevezett választáson aratott rekord „győzelem” a Nyugat számára azt hivatott demonstrálni, hogy Putyin maximálisan támogatott a nép körében – mondta a politológus az uatv szemléje szerint. Kifejtette, „most egy maximális rekordot kellett felállítania.”

– Milyen céllal? Hogy megmagyarázza a Nyugatnak, hogy az orosz állampolgárok megbízást adtak neki minden jövőbeli cselekedetére – fűzte hozzá.


A politológus úgy véli, Putyinnak legitimációra van szüksége, amit láthatóan veszít, hiszen csak Oroszország úgynevezett baráti országainak vezetői gratuláltak neki egy újabb elnöki ciklusra.

– Putyin kora és a további uralkodásának várható korszaka azt mutatja, hogy geopolitikailag sokat esett a minősítésben. És ez ijesztő. Mert ha Putyint nem ismerik el legitimnek, akkor elveszíti mentelmi jogát, mint uralkodó, mint az Orosz Föderáció elnöke – fogalmazott Tizenhauzen.

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy egy repülőgép Putyinnal nem egy repülőgép Oroszország legitim módon elismert elnökével, hanem egy repülőgép az Orosz Föderáció egy egyszerű polgárával, aki le lehet lőni. Ezért most Putyin számára a legnehezebb idők következnek – mondta Tizenhauzen.


Hú, ha valaki érti Tizenhauzen gondolatmenetét, akkor a megfejtést küldje el nekünk is. Vajon a politológus arra gondolt, hogy mivel a Nyugat nem ismeri el az elnökválasztás eredményét, akkor Putyin repülőjét nyugodt szívvel le lehet lőni?

Ez normális? Putyin nem attól elnök, hogy az tetszik a Nyugatnak, hanem attól, hogy éppen, brutális fölénnyel megnyerte a szavazást. Ahogy látom, a Nyugat szemében Putyin csak úgy „nyerhetett” volna, ha elveszti a voksolást… Az pedig ugye nonszensz!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét