Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrán fegyveres erők „szemüket” vesztették egy orosz harckocsi-legénység precíz csapásainak köszönhetően – ezzel a címmel adott hírt egy érdekes hadi eseményről az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoport.

Ebben a bejegyzésben arról tudósítottak, hogy az Ivanovo Gárda Légideszant Erők egységeihez rendelt tankok, a páncéloscsoportok részeként, valamint a BMD-2K-AU korlátozzák az ukrán fegyveres erők egységeinek akcióit Artyomovszktól északnyugatra.

Egy elhagyott épületben egy orosz UAV-személyzet egy ukrán irányítóközpontot fedezett fel, ahonnan pilóta nélküli repülőgépeket segíthettek. A T-90M Proriv harckocsi legénysége körülbelül 9 kilométer távolságból egy 125 milliméteres ágyú pontos tüzével semmisítette meg az irányítóközpontot. A hangsúly a 9 kilométeren és a pontos tűzön van.


Ugyanabban a Facebook-csoportban, egy másik bejegyzésben – ehhez videófelvételt is csatoltak – egyenruhás nők menetelnek a pusztában. A legtöbben mosolyognak, és intenzíven integetnek. A videófelvétel mellé a bejegyzéshez azt írták, hogy új ukrán gyalogság vonul a harci zónába…

Mi nem látunk arra utaló jeleket, hogy a katonák ukránok lennének, de erre jó esély mutatkozik, már csak azért is, mert korábban is szóltak hírek arról, hogy nőket öltöztetnek egyenruhába. Aki így tesz, és lányokat, asszonyokat küld a háborúba, az a nemzete jövőjét teszi kockára. Mondjuk, Ukrajnában nem most indultak el a lejtőn, és ami felé csúsznak, egy valóságos fekete lyuk.

Szintén az Orosz-Ukrán Facebook-csoportban láttam most – összességében már a ki tudja hányadik – videót az erőszakos mozgósítás egy újabb epizódjáról. Ezekben a bejegyzésekben arra is utalást tettek, hogy a komisszárok fejpénzt kapnak a begyűjtött férfiakért.

Milyen lelkület kell ahhoz, hogy valaki ilyen pribéknek álljon, és fiatalembereket küldjön a frontra, s jó eséllyel a halálba idegen érdekekért? S ezért még júdáspénzt is elfogadnak…

S végül még egy dolog: mókás az ukrán tájékoztatás. Szinte minden orosz rakéta- és dróntámadás után közli Kijev, hogy az összes támadó eszközt lelőtték. Néha-néha előfordul, hogy bevallják: egy-egy rakéta átjutott a légvédelmen, de komoly károkról sohasem számolnak be.

Aztán a támadás után eltelik néhány óra, esetleg egy-két nap, és elkezdenek csordogálni a felvételek, jelentések az eltalált célpontokról. Vajon mire jó az előzetes terelés, ha a valóságot úgysem lehet elhallgatni?


Előző cikkMinden a moszkvai támadásról, és arról ami most jön
Következő cikkVigyázat! Álhírek, félreértések terjednek a terrortámadásról

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét