Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az erőszakos mozgósítás és a toborzóirodák munkatársai által elkövetett törvénysértések ellen tüntető nők lezárták a nemzetközi jelentőségű Kijev-Csap főutat hétfőn délelőtt Munkács közelében – tájékoztatott az MTI. Mint írták, a kiemelt jelentőségű főútvonal blokkolásáról elsőként Vitalij Glagola ungvári újságíró számolt be a Telegram-csatornáján rendőrségi értesüléseire hivatkozva.

Ő azt írta, hogy Munkács közelében két helyszínen – Beregrákoson, illetve a közigazgatásilag Beregszentmiklóshoz tartozó Kárpáti szanatórium szomszédságában – néhány tucat nő a zebrán folyamatosan átkelve megbénította a gépkocsiforgalmat, és így tiltakoznak az erőszakos mozgósítás és a toborzóirodák tevékenysége ellen.

A rendőrök igazoltatták a tüntetés részvevőit, és feloszlatták a békés demonstrációt. Az Unian hírügynökség jelentése szerint a forgalmi rend kijevi idő szerint 13 óra körül mindkét helyszínen helyreállt. Az incidensekkel kapcsolatban az Ukrán Nemzeti Rendőrség kárpátaljai főosztálya eljárást indított a büntető törvénykönyv 279. cikke – közúti közlekedés akadályozása – alapján.

A rendőrség közlése szerint a jogellenes demonstráció fő szervezőjét azonosították, de egyelőre senkit sem vettek őrizetbe. Az ügyben tart a nyomozás.


Engedjétek meg, hogy értetlenkedjem egy kicsit, hadd játszam a hülyét! Mi abban a törvénysértő, hogy ha valaki – főleg, ha ezt tucatnyian teszik – oda-vissza sétál a zebrán? Nyilván idegesítő lehet a mutatvány, de nem hiszem, hogy valaki nem sétálhatna át időről-időre a gyalogátkelőn. Szerintem sehol sincs az leírva, hogy ezt valaki hányszor teheti meg. Ha nem áll meg, hanem oda és vissza átsétál a zebrán, akkor úgy hiszem, törvényesen teszi.

A jogászkodást azonban meghagynám a közlekedési szakjogászoknak. Magam sokkal inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy a lakosság kezdi unni a komisszárok tevékenységét, akik ott vannak mindenhol, és megállás nélkül a férfiakra vadásznak. A hajtóvadászatukról szóló videóknak se szeri, se száma.

Látszik, hogy az emberek belefáradtak a háborúba, és a nők nem akarják, hogy a családjaik férjek és apák nélkül éljenek. Mint ahogy az édesanyák sem szeretnék, hogy a fiaikat koporsóban hozzák haza a frontról. Már pedig az oroszok elleni harcok egyre több áldozatot követelnek. Egy megoldás van, abba kell hagyni az értelmetlen háborút, és békét kell kötni.

Minél később jönnek erre rá az ukránok, annál többet fognak veszíteni.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét