Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Tudják, az USA-nak érdeke, hogy támogassa Ukrajnát. Ellenkező esetben szabad utat adnánk Oroszországnak. És tudják, mi történik akkor. Emlékezzenek a Krímre. Emlékezzenek Szíriára – mondta Josep Borrell, az Európai Unió (EU) külügyi vezetője hétfőn a CNN-nek Christiane Amanpour műsorában anélkül, hogy elmagyarázta volna, mit jelent mindez. Ezt a beszélgetést itthon az Oroszhírek.hu szemlézte.

– Nem engedhetjük meg magunknak, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút. Különben az amerikai és az európai érdekek nagyon megsérülnek – tette hozzá.

– Ez nem csak nagylelkűség kérdése, nem arról van szó, hogy támogatjuk Ukrajnát, mert szeretjük az ukrán népet. Ez a saját érdekünk, és ez az USA érdeke is, mint globális szereplőé, akit megbízható partnernek, a szövetségesek biztonságot nyújtójának kell tekinteni – mondta Borrell.


S akkor itt, ezen a ponton érdemes egy nagy levegőt venni, mer hogy akárhogy csűrheti, csavarhatja a szót a háttérhatalom, az Európai Unió külügyi vezetője őszinteségi rohamával lebuktatta az egész velejéig romlott globalista rendszert. Ez a gondolat ugyanis mindent elmond:

„Ez nem csak nagylelkűség kérdése, nem arról van szó, hogy támogatjuk Ukrajnát, mert szeretjük az ukrán népet. Ez a saját érdekünk, és ez az USA érdeke is, mint globális szereplőé”.

S ebből két dolog következik.

Az egyik, hogy a Nyugat nem azért támogatja Ukrajnát, mert meg akarja menteni Oroszország karmaiból, és nem azért, mert félti az ukrán népet. Sokkal inkább azért, amit ki is mondott, hogy ez a globalisták – az EU és az USA – érdeke.


Ebből következik a másik dolog, mégpedig az, hogy az érdek nagyon gyorsan megváltozhat. S ha az lesz az érdek, hogy bármiért is, a Zelenszkij-kurzus bukjon, akkor hagyják bukni. S így lehet az eddigi szövetségesből, ellenség. Aki ismeri az elmúlt évtizedek történelmét, az sok hasonló példát látott.

Mi nagyon jól emlékszünk Afganisztánra, Irakra, Szíriára… csak nem úgy, ahogy Borrell szeretné, hanem úgy, ahogy az valójában történt!

Egy normális világban Borrellnek e nyilatkozat miatt buknia kellene, és magával kellene rántania az európai politikai elitet. Az ukrán embereknek pedig a fejükhöz kellene kapniuk, és megérteniük, hogy ők csak játékszerek, parasztok a sakktáblán.

Ha normális világban élnénk, így történhetne…


Előző cikkUkrajnát sajnáljuk, az elárulóit viszont mélyen megvetjük
Következő cikkPressman szerint rosszul érzik itt magukat az USA katonái

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét