Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A cseh hírszerzés lebuktatott egy Moszkva által finanszírozott hálózatot, amely orosz propagandát terjesztett és befolyást gyakorolt Európa-szerte, beleértve az Európai Parlamentet is – közölte Petr Fiala miniszterelnök szerdán az AFP szerint.

A csoport „a prágai székhelyű Európa Hangja (Voice of Europe) híroldalt használta” olyan információk terjesztésére, amelyek célja „az Európai Unió eltántorítása attól, hogy segélyeket küldjön Ukrajnának”.

A Denik N napilap szerint a híroldal politikusok nyilatkozatait tette közzé, amelyekben azt követelték, hogy az EU állítsa le az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

A híroldallal együttműködő egyes európai politikusokat orosz forrásokból fizették, amelyek egyes esetekben a 2024-es uniós választási kampányukat is fedezték – teszi hozzá a napilap.

A kifizetések belga, francia, német, magyar, holland és lengyel politikusokat céloztak meg, mondta Denik N-nek egy cseh külügyminisztériumi forrás, kiemelve „a szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pártot.


Szóval, a helyzet a következő: az Európa Hangján olyan cikkek és nyilatkozatok jelentek meg, amelyek kritikusak a fennálló atlantista-globalista rendszerrel szemben. Ez Petr Fiala és a BIS szerint főbenjáró bűn. Elegendő ahhoz, hogy a portált lekapcsolják.

S szerintük mindenki, aki közvetlenül az oldalhoz juttatott el egy békepárti közleményt, de még az is, akinek a máshol megjelent véleményét a szerkesztők átvették – fizetett orosz ügynök.

Ami a legfontosabb: az idegen érdekeket szolgáló cseh vezetés semmilyen bizonyítékot nem mutatott be arra vonatkozóan, hogy az Európa Hangja az orosz szakszolgálatok direkt befolyása alatt állt volna.

Nem nevezték meg a szerintük lefizetett politikusokat sem, és nem tettek közzé semmit, ami alátámasztaná, hogy például az AfD-sek pénzt kaptak a tevékenységükért. Sőt, még annyit sem mondtak, hogy felvették a kapcsolatot a társszervekkel, amelyeknek átadták a büntetőeljárások megalapozásához szükséges információikat!


Mindez azt jelenti: olyan világban élünk, ahol a békepártiság, az EU és az USA kritikája gondolatbűnnek számít. Egyelőre nem tartunk ott, hogy ezért a nyilatkozókat, véleményformálókat le is tartóztassák…

De, ami késik nem múlik. Hiszen ahhoz, hogy Európát háborúba lehessen rántani, illetve tartani, a kalandor- és önsorsrontó politika minden ellenzőjével le kell számolni.

A hatályos protokoll az elhallgattatás és a megbélyegzés. Nem kell bizonygatnunk, ez mennyire antidemokratikus. Az AfD Németországban országosan a második, két tartományban pedig a legnépszerűbb párt. A lejáratásukra tett kísérlet nemcsak a véleménynyilvánítási szabadságot, hanem a választók akaratát is semmibe veszi!

Ez tulajdonképpen annak az elismerése, hogy ma az Európai Unióban csak olyan médiumok és politikai pártok működhetnek, amelyek nem az emberek, hanem az atlantista-globalista hatalom érdekében fejtik ki tevékenységüket. Ez a diktatúra tankönyvi példája. Ez az, ami ellen harcolunk!

Szabadság és béke!


Előző cikkÚjabb terrorakciókkal riogatják az oroszokat
Következő cikkÍgy vicsorognak Európa fogatlan oroszlánjai az orosz medvére

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét