Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ukrajna kész béketárgyalásokat kezdeni Oroszországgal anélkül, hogy elérné az 1991-es határokat, bár ez korábban előfeltétele volt annak, hogy Kijev szóba álljon Moszkvával. Ezt Volodimir Zelenszkij köztársasági elnök jelentette ki a CBS News-nak adott interjújában.

Az ukrán vezető azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin párbeszédre szorítható, ha az ukrán fegyveres erők képesek lesznek elérni a 2022-es határokat. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy ilyen eredmény nemcsak katonai lépéseket igényel, hanem „Oroszország teljes kereskedelmi blokádját a világ országainak részéről”.

„Győzni annyit jelent, mint segíteni Ukrajnát gazdaságilag győzni, erősnek lenni a csatatéren és politikailag segíteni. Nem kell minden területünket kizárólag katonai eszközökkel elfoglalnunk” – jelentette ki Zelenszkij.

A színész tehát még keménykedik, de nagyot fordult vele a világ. Másfél évvel ezelőtt Moszkváig akart menni, tavaly az 1991-es határokig. Még néhány ilyen interjú, és valószínűleg bejelenti a győzelmet: „Oroszország vesztett, hazánk, a Volinyi Szabadállam megőrizte önállóságát.”

***


Az orosz Nyomozó Bizottság pénteki jelentése szerint a Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás gyanúsítottjai az első vallomásukban, valamint a későbbi kihallgatások és a részvételükkel végzett egyéb nyomozati cselekmények során arról számoltak be, hogy

mind az előkészítés szakaszában, mind a fegyveres akció után egy álnevet használó ember koordinálta a tevékenységüket a Telegramon küldött hangüzeneteivel.”

A koordinátor utasítására a terroristák a bűncselekmény elkövetése után autóval hajtottak az orosz-ukrán határ felé, hogy az átkelés után Kijevbe menjenek a nekik ígért jutalomért” – mondta Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság hivatalos képviselője.

Korábban a hatóság azt közölte, bizonyítást nyert, hogy a Crocus-i terrortámadás elkövetői pénzt kaptak Ukrajnától. És a pénzt kriptovaluta formájában utalták át nekik.

Ami azt illeti, hangüzenetekből a szibériai büntetőkolónián sem lesz hiány.

***


Az orosz befolyásolási botrány megrázta az EU-t – írta a Politico. „Ez megerősíti azt, amit eddig is sejtettünk: a Kreml a médiának álcázott, kétes hírügynökségeket használ [és] pénzzel vásárol titkos befolyást” – idézték a cikkben Věra Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét, aki a Brussels Playbooknak nyilatkozva „nagyon aggasztónak” nevezte a helyzetet.

A botrány akkor robbant ki, amikor a cseh kormány szerdán szankciókkal sújtotta az Európa Hangja nevű hírportált, amely Prága szerint egy oroszbarát befolyásolási művelet része volt. Alexander De Croo belga miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy Oroszország megkeresett bizonyos EP-képviselőket, és „fizetett [nekik], hogy orosz propagandát népszerűsítsenek”.

Mert az, aki ellenzi Ukrajna támogatását, illetve a békéről beszél, csak fizetett ügynök lehet. Az igaz európaiak háborúpártiak. Egyébként a szóban forgó portál egy amerikai kiadvány európai kiadása.

A YouGov 2023-as, európai országokban végzett felmérése szerint pedig az egyes államokban a válaszadók 47-65% vélte úgy, hogy az Egyesült Államok jelentős mértékben befolyásolja a médiát, 31-44% pedig nemzeti politikai kultúrájukról is ugyanezt mondja. De emiatt nem kell aggódni, elvégre az USA szatellitjei vagyunk.


Előző cikkErőszakhullám árnyékolja be Joe Biden zöld álomvilágát
Következő cikkMár Kijev elbukását vizionálja a globalista háttérhatalom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét