Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Itt az ideje, hogy Kijev bukásáról beszéljünk – ilyen címmel jelent meg a napokban a The Times oldalain Iain Martin skót rovatvezető cikke, amelyet itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. Az utóbbi két évben végig Ukrajna (katonai) segítségét szorgalmazó zsurnaliszta most arról ír, hogy az ukrajnai háború nem a „befagyott konfliktus” felé halad, hanem „egy rémálomszerű forgatókönyv válik valósággá”.

Az általa elképzelt forgatókönyv így nézhet ki: „Július van, az orosz hadsereg Kijev kapujában áll… Ahogy az oroszok közeledtek a fővároshoz, a menekültek új hulláma hagyta el Ukrajnát, hogy biztonságot keressen a szüntelen bombázás ellen.

Ez egy rémálom forgatókönyv, amelyet a nyugati politikusok jelenleg fontolgatnak. Események Arra kényszerítik a londoni, washingtoni, párizsi és brüsszeli katonai és civil vezetőket, hogy készítsenek tervet az ukrán erők katasztrofális összeomlására, megfosztva a szükséges fegyverektől és lőszertől.”


A skót úgy véli, hogy Ukrajna teljes vereségének következményei „katasztrófálisak” lesznek a Nyugat számára. És a rovatban felvázolt különféle forgatókönyvekből ítélve egyetlen reménye maradt: az oroszországi puccs. Ennek eredményeként Martin arra buzdítja a briteket, hogy „készüljenek fel a legrosszabbra, és legjobb esetben is reménykedjenek kellemes meglepetésekben.

Az első gondolatom Iain Martin írását olvasva az, hogy végre kezd leesni a tantusz a globalistáknak, legalábbis azoknak, akik legalább fél lábbal állnak a földön. Kezdik érteni, hogy ha Oroszország nem fog padlót – ennek a legcsekélyebb jele sincs egyelőre –, akkor Ukrajna nem tud a végtelenségig ellenállni az orosz erők támadásainak.

S mivel az ukránok egyre több borsot törnek Moszkva orra alá, ahelyett, hogy a megegyezést keresnék, Putyin egyre komolyabb célokat tűz ki maguk elé. Ha ez így megy tovább, akkor a kérdés tényleg az lesz: mi marad Ukrajnából?


Végezetül, esküszöm, nem a hülyét játszom, de mire alapozzák ezt a gondolatot: “Ukrajna teljes vereségének következményei „katasztrófálisak lesznek a Nyugat számára”? Ha a Nyugat alatt azt a néhány száz vagy ezer globalistát értjük, akik hasznot igyekeznek húzni az orosz-ukrán háborúból, és próbálják Oroszországot padlóra tenni, akkor a megállapítás igaz is lehet.

Arról viszont meg vagyok győződve, hogy Európa népeinek nem Oroszország veresége az érdeke. Sokkal inkább a globalista világrend bukása és a profithajhász körök összeomlása tenne jót a kontinensnek és a világnak magának!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét