Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Donald Tusk lengyel miniszterelnök kijelentette, hogy a bonyolult kérdések és érdekellentétek ellenére Lengyelország szolidáris marad Ukrajnával – idézi az Interfax, ezt itthon az Index szemlézte.

E szerint Tusk elmondta, hogy függetlenül azoktól a kérdésektől, amelyeket nap mint nap meg kell oldaniuk, és ezek néha összetett kérdések – még a legközelebbi barátok között is vannak érdekellentétek, különböző nézőpontok –, képesek vagyunk nagyon őszintén, mindenféle rejtett szándék nélkül beszélni – mondta a lengyel kormányfő.

Tusk így folytatta: „Nincs olyan erő a világban, Ukrajnában, Lengyelországban, amely alááshatná barátságunkat, szolidaritásunkat, együttműködésünket, különösen a közös fenyegetéssel szemben, amely Oroszország ukrajnai agressziója és Oroszország agresszív politikája az Európai Unióval és az egész Nyugattal szemben”.


Szavai szerint Lengyelország Ukrajnának nyújtott átfogó segítségének kérdése nem képezi vita tárgyát, és továbbra is fenn fog állni. Azt is kijelentette, hogy a mezőgazdaság kérdésében tettek egy lépést előre. Szerinte az EU egy lépésre van attól, hogy 50 százalékos vámot vessen ki az orosz és fehérorosz mezőgazdasági termékekre, ami de facto exportblokádot jelentene.

Jöjjön a véleményünk:

1, Kezdjük a végéről! Ha az orosz és fehérorosz mezőgazdasági termékekre 50 százalékos vámot vetnek ki, azzal az égvilágon semmit nem oldanak meg. Nem az orosz és fehérorosz termékek teszik padlóra az európai mezőgazdaságot, a gazdákat, hanem az ellenőrizetlenül megtermelt ukrán árucikkek miatt van katasztrofális helyzet a kontinensen… Nyilvánvalóan ezt Tusk is tudja, csak a hülyét játsza.


2, Ukrajna vég nélküli támogatása csak a globális elitnek jó, a lengyeleknek, a lengyel népnek nem. Lengyelországnak az lenne az érdeke, hogy békéken legyen Oroszországgal, együttműködjön Putyinnal. Moszkva ellen küzdeni a Zelenskij-kurzus érdekében kész öngyilkosság!

3, A második pontból pedig egyenesen következik, hogy a lengyel vezetésnek nem a Zelenszkij-kurzussal kellene szolidárisnak lennie, hanem a saját lakosságával, a mezőgazdasági termelőivel, akik támogatás nélkül menthetetlenül alulmaradnak a versenyben. A lengyel vezetés azonban tengerentúli parancsot teljesít, és sajnos nagyon is precízen hajtja végre az ukázt!


Előző cikkMilyen lesz a következő húsvét, ha lesz-e még egyáltalán?
Következő cikkRakoncátlan a Citroën, de Klicsko és Zelenszkij szekere fut

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Korábban a HírTv Háború Ukrajnában című műsorában Vukics Ferenc katonai szakértő Ukrajna polonizációjának, vagyis a két ország uniójának a tervéről beszélt. Lehet, hogy Lengyelország így akarná rendezni a hozzátartozó, de ukrán megszállás alatt álló Galícia hovatartozását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét