Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ogyesszai régióban húsz ukrán határőr eldobta a fegyverét, és átlépte a moldovai határt, tették ezt azért, mert attól tartottak, hogy egy rohamdandár részeként a frontra küldik őket – erről számoltak be az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban. Az eset az ogyesszai régió déli részén, Bolgrad körzetében történt. A határmenti egység Vinogradovka faluban állomásozott.

A történtek, ha a hír igaz, nagyon rosszul érinthetik Kijevet. Egyrészt azért, mert a dezertálás híre sokfelé eljut, és nem tesz jót az ukrán hadsereg amúgy sem túlságosan jó moráljának. Másrészt, ezt az egységet pótolni kell majd, ami nem lesz könnyű a létszámhiánnyal küzdő ukrán fegyveres erőknél.

***


Arról már a Mirror írt, hogy van két brit fegyveres, akik jelenleg Donbaszban harcolnak Oroszország oldalán. A lap azt követeli, hogy későbbi hazatérésük után majd tartóztassák le őket.

– Tartóztassák le az árulókat! – írta cikk szerzője, az írásról az Oroszország mellett állunk! Facebook-csoportban közöltek bejegyzést. A kérdés csak az, hogy miért lenne a két férfi áruló? Nagy-Britannia hivatalosan nem részese a konfliktusnak, azt pedig aligha hiszem, hogy a brit hadsereg hivatalos, szerződéses katonáiról lenne szó. Ha ezt a két britet eljárás alá akarják vonni, akkor tegyék meg majd azokkal is, akik jelenleg Ukrajna oldalán harcolnak.

***


Közben az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportba közöltek egy másik érdekes bejegyzést, egy videót, amely egy bunker világát mutatja be a külvilágnak. A férfiak – ugyan nem tudni, minek hatására – mosolyognak, de az látszik, hogy odabent az AFU nyugdíjas szekciója húzza meg magát a bunker védelmében bízva. Nem tudni, hogy a durván ősz szakállat viselő, erőse éltes korú egyenruhások mekkora erőt képesek kifejteni az orosz támadó csapatok ellen! Attól tartunk, hogy csak darabra vannak velük többen az ukránok.

Csűrhetjük, csavarhatjuk a szavakat, de az Ukrán Fegyveres Erők egyre több nehézséggel küzdenek. S a neheze csak most jön, mert az orosz gazdaság egyre magasabb fokozatra kapcsol, és ontja a fegyvereket, lőszereket a frontra, az AFU pedig szinte mindenből hiányt szenved. Ahogy mondani szokás, nyílik az olló!


Előző cikkEz a lehető legjobb húsvétkor érkezett tengerentúli üzenet
Következő cikkIzgul a Világbank, az oroszok jogászkodnak, és egy szám

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét