Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrán állampolgároknak érteniük kell, hogy egyikük sem menekülhet meg a mozgósítás elől, mivel a kijevi hadsereg létszámhiánnyal küzd – figyelmeztetett Facebook-bejegyzésben Olekszandr Pavljuk, a szárazföldi erők parancsnoka, amit itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. A portál emlékeztetett arra, hogy múlt szerdán Ukrajna 27-ről 25 évre csökkentette a katonai behívási korhatárt, hogy feltöltse megfogyatkozott sorait a fronton.

Üzenetében Pavljuk felszólította az ukránokat, hogy „tegyék félre az érzelmeiket”, és jelentkezzenek a fegyveres erőkbe, kijelentve, hogy „a hadsereg és a nép elválaszthatatlanok, és hogy az állam védelme az állampolgár alkotmányos kötelessége”.

– Meg kell érteni, hogy ezt senki sem várhatja ki. Az ország arca, népünk sorsa forog kockán – írta a parancsnok. Utalt arra, hogy Oroszország senkit sem kímél meg a harcokban, „sem azokat, akik elbújtak, sem azokat, akik elárulták Ukrajnát”.


A tábornok elismerte, hogy a helyzet a frontvonalon nem könnyű, de azt írta, hogy „sokkal kiszámíthatóbb és ellenőrizhetőbb”, mint két évvel ezelőtt. Hangsúlyozta azonban, hogy bármennyi segítséget is kap Ukrajna külföldről pénz vagy fegyverek formájában, emberhiányban továbbra is szenved.

Pavljuk azt is megjegyezte, hogy az ukránok negatívan viszonyulnak a lakosság mozgósításáért felelős területi toborzó központok (TCK) alkalmazottaihoz.

A tábornok hangsúlyozta, hogy ez az ellenséges hozzáállás elfogadhatatlan, mivel a TCK dolgozói közül sokan veteránok, és hangsúlyozta, hogy a polgároknak „nincs joguk ahhoz, hogy bűnösnek, nemkívánatosnak vagy bizonytalannak érezzék magukat azok előtt, akik szó szerint megmentették az életüket”. Ugyanakkor elismerte, hogy „a TCK rendszere nem tökéletes”, és hogy a kormány dolgozik a javításán.


Hát itt tart Ukrajna 2024 áprilisában. A katonai vezetés azt üzeni, hogy senki nem menekülhet a mozgósítás elől, mindenkinek egyenruhába kell bújnia. A Zelenszkij-kurzus (a globalista háttérhatalom) vesztésre áll Ukrajnában, a mérhetetlen sok befektetett dollár és euró úszni látszik, így a megrendelők elégedetlenek. Emiatt még több és több ukrán embernek kell a frontra vonulnia, és adott esetben meghalnia a profithajhászok érdekeiért.

Pavljuk persze dobálózik az olyan szép szavakkal, mint haza, kötelesség, meg hogy a hadsereg és a nép elválaszthatatlanok, de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a megrendelőnek, a globalista háttérhatalomnak teljesíteni kell. Mindenáron! Senkinek nincs kegyelem!

S egyet ne felejtsünk el! Az állam érdeke nem a háború, hanem az Oroszországgal 2014-ig meglevő békés együttműködés volt. A Nyugat a Porosenko- és Zelenszkij-kurzusokon keresztül ezt rúgta fel. Aki fegyvert fogott Oroszország ellen, az Ukrajna jövőjére mondott nemet! Vagyis az állam védelmét nem a háború, hanem a béke szolgálná!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét