Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Vincent Desportes nyugalmazott francia hadseregtábornok, volt amerikai katonai attasé, a fegyveres erők katonai teoretikusa az egyik műsorban azt mondta, hogy Franciaország az az ország, amely tíz perc alatt képes elpusztítani Moszkvát és Szentpétervárt – erről itthon az Index adott hírt.

E szerint a nyilatkozatát még március 12-én sugározta a francia televízió, de most, a francia csapatok ukrajnai bevonulásának lehetőségéről folyó viták fényében hívta fel rá a figyelmet az egyik Telegram-csatorna.

– Az az ország, amelytől Oroszország fél, az Franciaország – mondta a katonai teoretikus a stúdióban, hozzátéve, hogy Franciaország az egyetlen ország, amely „rendelkezik mindennel, amire szüksége van”.

– Tíz perc alatt el tudjuk pusztítani Szentpétervárt, Moszkvát és több orosz várost. És ezt ők is tudják – ismételte meg Desportes. Hozzátette, hogy még ha Amerika távozik is, Franciaország akkor is olyan erő marad, amellyel számolni kell.


Jöjjön hát a véleményünk:

1, Aligha hiszem, hogy Oroszország bárkitől is fél, maximum van, akivel számol, és van, akivel nem. Úgy hiszem, a rogyadozó társadalmú Franciaország inkább az utóbbi kategóriába tartozik. Párizs örüljön annak, ha a saját nem kis kihívásaival megbirkózik.

2, Lehet, hogy Franciaországnak vannak olyan fegyverei, amelyekkel célba veheti Szentpétervárt, Moszkvát és más orosz városokat. De van a franciák számára egy rossz hírem: Oroszországnak – úgy hiszem – megvannak az eszközei e támadások kivédésére, arra pedig még inkább, hogy visszatámadjon.


3, Ha pedig Oroszország visszatámad, akkor nem egy-két nagyváros, hanem teljes Franciaország eltűnhet a Föld színéről. A helyzet ugyanis az, hogy amíg Franciaország alig 551 ezer négyzetkilométer, addig Oroszország 17,2 millió, amely nem csak Moszkvából és Szentpétervárból és más nagyvárosokból áll. Ha a franciák valaha tényleg eltalálnák e nagyvárosokat, akkor Oroszország nem szűnne meg, a válasz azonban a gall állam végét jelenthetné.

4, De a legfontosabb nem is ez, hanem az, hogy a 21. században, főleg mostanság atomháborúra célozgatni, azzal fenyegetőzni, több mint felelőtlenség, egyenesen mérhetetlen nagy bűn. Ha csak egy milliméterrel is közelebb kerültünk miatta a világégéshez, már akkor durván hátsón kellene billenteni ezt a nyugalmazott francia bakát…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét