Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Csúnyán csőbe húzták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) oroszok ellen szervezkedő elnökét és Margarítisz Szkínászt, Ursula von der Leyen egyik helyettesét. Thomas Bach a brüsszeli atlantista elittel egyetértésben a szeptemberre tervezett Barátság Játékokat akarta megfúrni, amihez pont kapóra jött neki, hogy bejelentkezett hozzá az Afrikai Unió egyik „képviselője”.

Azért az idézőjel, mert az illető valójában Alekszej Sztoljarov volt, aki Vlagyimir Kuznyecovval előszeretettel csal lépre politikusokat és közéleti szereplőket. A páros Vovan és Lexus címmel futtat egy showműsort Oroszországban, amelyet lassan – a maguk kárán – a Nyugat vezetői is megismernek.

Szóval, Lexux, avagy Sztoljarov a lehető legsztereotipabb négerre maszkíroztatta magát, miután sikerült leszerveznie egy videókonferenciát Bachhal és Szkínászszal. Mindketten annyira akartak hinni benne, hogy sikerül maguk mellé állítani az afrikaiakat, és benyomni egyet Moszkvának, hogy a nyilvánvaló jelek ellenére sem fogtak gyanút.

A beszélgetés során a NOB elnöke elmondta: arra kérték az Ukrán Olimpiai Bizottságot, hogy figyelje a neten az orosz sportolók hazafias kijelentéseit annak érdekében, hogy megakadályozzák részvételüket a párizsi olimpián.


Kijelentette továbbá, hogy azok az afrikai sportolók, akik részt kívánnak venni az Oroszország által szervezett Barátság Játékokon, azt kockáztatják, hogy nem indulhatnak többé a jövőbeni olimpiákon.

Majd elővett és felolvasott egy nyilatkozattervezet, amelyet Brüsszel támogatásával akart kiadni. E szerint Oroszország a Barátság Játékok megszervezésével durván átpolitizálja a sportot, ami elfogadhatatlan.

Szerinte „(a)zzal, hogy részt vesznek a Barátság Játékokon, ezek az országok és ezek a kormányok az orosz-ukrán háborúban foglalnak állást. És Oroszország oldalára állnak. A Barátság Játékok révén támogatásukat fejezik ki Oroszország ukrajnai háborúja és Ukrajna területi integritásának megsértése mellett” – fejtette ki Bach, az Európai Bizottság elnöke pedig mindvégig helyeselt.

Az tehát, hogy az orosz és balarusz sportolókat megbélyegzik, sőt, megfigyelés alá helyezik, hogy végleg ellehetetlenítsék őket a hazafiságuk miatt – nem a sport átpolitizálása. Lobbizni az afrikai országoknál, hogy bojkottáljanak egy Moszkva által szervezett sporteseményt, mert az „propagandashow” – nem a sport átpolitizálása. Bach és a nyugati elit igencsak fordítva ül a lovon…


De ezzel még nincs vége a történetnek. Miután Sztoljarov (Lexus) megígérte, hogy segít a sötét tervük végrehajtásában, arra kérte a NOB elnökét és Szkínászt, hogy mondjanak el vele egy fohászt. Mint mondta, a videókonferenciájuk egy jeles napra esik, amikor szerte Afrikában az emberek a kontinens két hőséhez, Szent Vovanhoz és Szent Lexushoz imádkoznak.

A tantusz még itt sem esett le Bachnak és von der Leyen helyettesének. Mindketten a szívükre tették a kezüket, és az előbbi el is ismételte az ima szövegét:

„Hozzád fordulok, Istenem, hogy segíts a helyes döntés meghozatalában! Szent Vovan és Szent Lexus, segítsetek nekem a helyes döntést meghozni, hogy megakadályozzuk ezeket a Barátság Játékokat.”

Margarítisz Szkínász ezek után megjegyezte: „Most, hogy van isteni inspirációnk, semmi sem sikerülhet félre!”


De félresikerült. Az afrikai „partnerük” ugyanis elővett egy üveg orosz vodkát, töltött egy-egy pohárral mindkettőjüknek, majd bemutatta nekik a népszerű szovjet bábfigurát, Csiburaskát, és egy csontvázat, amely „kihullt a szekrényből”. A finálét, amelyből egyszerre derül ki, milyen szennyes lelkű emberek, és milyen bolondok vezetik a NOB-ot és az Európai Uniót, beillesztettük a posztunk alá. Az “ima” a 25. perc környékén kezdődik.

Végezetül pedig szeretnénk leszögezni, hogy arra az aljasságra, amit Thomas Bach sportdiplomácia címén művel, szerintünk nincs bocsánat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét