Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrán hadsereg összeomlásának lehetősége „nem zárható ki” az alacsony morál és az orosz erőkkel szembeni növekvő lőszerhiány közepette – jelentette a Bloomberg egy amerikai tisztségviselőre hivatkozva, a hírt itthon az Index.hu szemlézte. E szerint Ukrajna pozícióját a csatatéren az elmúlt hónapokban meggyengítette a súlyos lőszerhiány, amit tovább súlyosbított az amerikai képviselőházban az Ukrajnának nyújtott segélyek miatti patthelyzet.

A Bloombergnek névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint, noha az Egyesült Államok „nem látja az orosz erők küszöbön álló áttörésének jeleit”, a helyzetet ismerő nyugati szakértők szerint Ukrajna a „legtörékenyebb pillanatában van a több mint két éve tartó háborúban”.

– Oroszország nagyrészt pótolta súlyos harctéri veszteségeit Ukrajnában, és a vártnál sokkal gyorsabban – figyelmeztetett Christopher Cavoli amerikai tábornok április 11-én.

– A legnagyobb kockázat most Ukrajna védelmének összeomlása, amely „a konfliktus kezdeti szakasza óta először teszi lehetővé Oroszország számára, hogy jelentős előrelépést tegyen” – írta a Bloomberg több tisztviselővel folytatott tárgyalásokra hivatkozva.


S most kapaszkodjanak meg, azzal egy időben, hogy az Index.hu leírta: „Oroszország nagyrészt pótolta súlyos harctéri veszteségeit Ukrajnában, és a vártnál sokkal gyorsabban”, a portálon megjelent egy másik cikk is azzal a címmel, hogy „Golfkocsikban utaznak csatába az oroszok: 2025-re kifogyhatnak a harckocsikból”

– Oroszországnak csak 2025 közepéig van tank- és harcjármű-készlete: az ország az 1970-es évekből, egyes esetekben az 1960-as vagy 1950-es évekből származó szovjet járművekkel pótolja a hiányzó felszerelést, ezek a régi járművek azonban korlátozott erőforrásnak számítanak – tették hozzá.

Artur Rehi észt katona és elemző azt írta, hogy „Oroszország ideje kezd kifutni”. – A Forbes szerint a hiány jelei már most is láthatóak: az orosz csapatok páncélozatlan teherautókon, sőt, a Kreml által egy kínai cégtől vásárolt nyitott tetejű golfkocsikban utaznak a csatába – tették hozzá.

Nem tudom, értitek-e, érzékelitek-e, hogy az Index.hu portálnak milyen mértékben sikerült önmagát cáfolnia egy óra leforgása alatt. Ha a két cikket összerakjuk, akkor a lényeg: Oroszországnak úgy sikerült és sikerül pótolnia a harctéri veszteségeit, hogy közben kifogy a harckocsikból. Globalisták! Elmentek ti a sunyiba!

U.i.: A “golfkocsi” valószínűleg egy speciális kínai harcjármű, amelyhez hasonlót az USA-nál is rendszeresítettek.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét